My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πορεία για Υγεία και Παιδεία

Με κεντρικό σύνθημα: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες! Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό!», στην κινητοποίηση τέθηκε το βασικό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:

             Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, με μόνιμη και πλήρους απασχόληση σχέση εργασίας.

             Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού για τη λειτουργία σε 24ωρη βάση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Κιλκίς.

             Επισκευή και συντήρηση των κτιρίων των δύο Νοσοκομείων του νομού. Ανανέωση του εξοπλισμού των δωματίων.

             Αγροτικά Ιατρεία εξοπλισμένα με γιατρούς και εξοπλισμό ώστε να μπορούν να προσφέρουν ΠΦΥ.

             Δημιουργία Κέντρων Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για κάθε Δημοτική Ενότητα.

             Πρόσληψη μόνιμου πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικού προσωπικού.

             Επισκευή και συντήρηση όλων των σχολικών κτιρίων του νομού.

             Έλεγχος της αντισεισμικότητας και της στατικότητας όλων των σχολικών κτιρίων του νομού.

             Κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη του Κιλκίς και στο Πολύκαστρο.

             Ίδρυση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εκεί που υπάρχουν ανάγκες, όπως στην πόλη του Κιλκίς, στο Πολύκαστρο, στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης κ.α.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας, ενώ στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστές από τους χώρους της υγείας και της παιδείας, συνδικαλιστές από το χώρο των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, άλλοι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θωμάς Μιχαηλίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, ο οποίος αναφέρθηκε στα συνολικά προβλήματα των Συνταξιούχων και ειδικά στο χαμηλό εισόδημά τους, το οποίο επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από την άμεση και έμμεση φορολογία, από την εμπορευματοποίηση της υγείας, του γεγονότος ότι οι συνταξιούχοι πληρώνουν όλο και περισσότερα για τα φάρμακά τους, την πρόληψη, τις εξετάσεις, τη θεραπεία κτλ.

Επίσης, στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Γιάννης Καραΐτης, πρόεδρος του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος σημείωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Ομιλία έκανε ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, ο οποίος ανέφερε το σύνολο των προβλημάτων του Νοσοκομείου Κιλκίς. Ανέφερε τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως ιατρικό, που σήμερα είναι στο 50% και δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα ακόμα και στη λειτουργία των κλινικών. Επίσης, ανέφερε τη μείωση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Κιλκίς στο μισό τα τελευταία χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου αλλά και για την τσέπη των πολιτών. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν και στο ΕΚΑΒ του Κιλκίς.

Τέλος, ομιλία πραγματοποίησε και η Ειρήνη Χατζή, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, στο γεγονός ότι ο λαός πληρώνει όλο και περισσότερο για την υγεία του ενώ οι παροχές όλο και μειώνονται, για το γεγονός ότι μια σειρά επιχειρηματικοί όμιλοι αυξάνουν τη δραστηριότητά τους στον κλάδο, ενώ σε σημαντικό βαθμό η υγεία «στηρίζεται» σε χορηγίες και ενισχύσεις. Τόνισε, ακόμα, ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον τομέα της παιδείας, με τα σχολεία να έχουν σοβαρά προβλήματα με το κτιριακό τους, τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλυφθούν μια σειρά καθημερινές  ανάγκες των παιδιών τους, ενώ και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, όπως και οι ελλείψεις σε προσωπικό.

Από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για τη διεκδίκηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας για όλο το λαό και το επόμενο διάστημα.

Δελτίο τύπου από Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς

Σχολιάστε