My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πολύς κόσμος στη πίτα του “ΒηματίΖΩ”

kentro-koinonikis-stirixis-kilkis1Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Κτήμα των Ευχών, και παρουσία 240 περίπου γονέων, ωφελουμένων, εργαζομένων, διοίκησης, εκπροσώπων φορέων και αρχών πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου,  η κοινή κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ».

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος των δύο φορέων, κ. Ευθυμία Καράμπαγλη. Στη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 2012 και οι δύο φορείς πραγματοποίησαν σημαντικά βήματα για την υλοποίηση του σχεδιασμού τους.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, τη χρονιά που πέρασε εμπλούτισε τις υπηρεσίες που προσέφερε και στελεχώθηκε με κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό. Εργοθεραπευτής, φυσιοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, κοινωνικός λειτουργός, εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων όπως βοηθητικό προσωπικό, οδηγός, τραυματιοφορέας συμμετείχαν την όλη προσπάθεια.

Παράλληλα ενισχύθηκαν τα δύο παραγωγικά εργαστήρια (κεραμική, διακοσμητική) ενώ δημιουργήθηκαν και δύο νέα. Ωφελούμενοι του Κέντρου απασχολούνται στο εργαστήριο φυτικής παραγωγής στο σχολείο της Ξηρόβρυσης, μετά από παραχώρηση του Δήμου Κιλκίς προς το Σύλλογο Γονέων για όλες τις δομές της Ειδικής Αγωγής. Συγχρόνως δημιουργήθηκε εργαστήρι υφαντικής με τη δημιουργία σκούφων, κασκόλ κτλ.  Για τους ωφελούμενους που συμμετέχουν στα εργαστήρια, το Κέντρο και ο Σύλλογος έκαναν πράξη το πνεύμα της κοινωνικής οικονομίας ενισχύοντας τους με συμβολικά ποσά.

Μέσα σε όλα αυτά δεν έλειπαν και οι παράπλευρες δραστηριότητες με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών όπως οι εκπαιδευτικές εκδρομές σε Κατερίνη, Ιωάννινα και Ναύπακτο, τα εσωτερικά επιμορφωτικά σεμινάρια με ΕΚΑΒ, διαιτολόγο και οδοντίατρο αλλά και η συμμετοχή σε σεμινάρια άλλων φορέων όπως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.τ.λ.

Λίγο πριν τη λήξη της χρονιάς, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης υποδέχθηκε εργαζόμενους στο πλαίσιο του πεντάμηνου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας εμπλουτίζοντας παροδικά ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες του.

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω αξιοποιήθηκε κάθε διαθέσιμος οικονομικός πόρος με την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας, την σύναψη σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την οποία υπήρξε συνεργασία με τον κ. Γεωργαντά αλλά και την εισφορά των εταίρων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έζησε την αρχή της πραγμάτωσης ενός μεγάλου στόχου, της Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Και πώς να είναι διαφορετικά αφού εντός της χρονιάς που πέρασε ξεκίνησε – με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς – η ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η λειτουργία δύο Στεγών σε μισθωμένα διαμερίσματα όπου διαβιώνουν – παρουσία προσωπικού – συνολικά τέσσερα άτομα (ηλικίας από 32 έως 48 ετών)  με αναπηρία κάνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους βήμα προς την αυτονόμηση από το οικογενειακό περιβάλλον. Ακόμα ο Σύλλογος παρέλαβε ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα για τη μεταφορά ΑμεΑ μετά από χορηγία του ΟΠΑΠ, για την προμήθεια του οποίου συνέβαλε ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Φλωρίδης.

Τις βασιλόπιτες ευλόγησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ. Εμμανουήλ ενώ τον λόγο έλαβαν οι τρεις βουλευτές του Νομού, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θωμαϊδης Παύλος και η πρώην πρόεδρος του Κέντρου και εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς κ. Πάκα Καλλισθένη. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της ύπαρξης των δύο φορέων και των δραστηριοτήτων που αυτοί αναπτύσσουν.

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορωδία ωφελουμένων του Κέντρου με τη συνοδεία μουσικών (εθελοντών και εργαζομένων) ενώ στο πλαίσιο στήριξης της νεανικής δημιουργίας ο δεκαεξάχρονος Χάρης Μωϋσίδης με τη συνεργασία του συνομήλικου του Πάρη Νίκογλου παρουσίασε τις hip hop δημιουργίες του σε δικούς του στόχους.

Δελτίο τύπου 

 

Σχολιάστε