My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Πολύκαστρο: Κανένα πρόστιμο για πλανόδιο εμπόριο

Σε επιστολή της προς τον εισαγγελέα, που έστειλε στις 24ης Νοεμβρίου,  η Ομοσπονδία Εμπορίου αναφέρεται σε καταγγελίες του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου σχετικά με το πλανόδιο εμπόριο. Τονίζοντας ότι ουδεμία κίνηση ελέγχου και επιβολής προστίμων στους παραβάτες έχει γίνει μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πολυκάστρου (Δημοτική Αστυνομία)”, ο οποίος μαζί με την ΕΛ.ΑΣ. εχουν “την πλήρη αρμοδιότητα για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με τον έλεγχο και τη λήψη διοικητικών μέτρων”, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κε Εισαγγελεύ, 
Ο φορέας μας έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από τον , για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην άσκηση υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου), στο Δήμο Πολυκάστρου.
Πάρα πολλοί πλανόδιοι πωλητές ασκούν τη δραστηριότητα αυτή χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια όπως ορίζει ο Ν. 2323/95 περί υπαίθριου εμπορίου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Συγκεκριμένα, είτε καταλαμβάνουν αυθαίρετα κοινόχρηστους χώρους και ασκούν υπαίθριο στάσιμη εμπορική δραστηριότητα μπροστά σε εμπορικά καταστήματα της περιοχής χωρίς να διαθέτουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου αλλά και άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου, είτε ασκούν υπαίθρια πλανόδια εμπορική δραστηριότητα , με τη χρήση οποιουδήποτε οχήματος, με τη μέθοδο των επισκέψεων από πόρτα σε πόρτα, η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, στερούμενοι κάθε είδους άδειας.
Συνεπεία όλων των παραπάνω πλήττονται άμεσα όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, τα οποία πωλούν ομοειδή είδη με αυτά που διατίθενται στο παράνομο υπαίθριο στάσιμο ή πλανόδιο εμπόριο, δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση πεζών και οχημάτων από αυθαίρετη κατάληψη πεζοδρομίων και οδοστρώματος, αλλά και προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας των ιδίων και των περιοίκων. 
O Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πολυκάστρου Κιλκίς, ζήτησε από το Δήμο Πολυκάστρου να προβεί σε άμεσες ενέργειες, οι οποίες θα αφορούν σε μια συντονισμένη και συνεχή προσπάθεια, με αυστηρούς διαρκείς ελέγχους και με την αυστηρή τήρηση των νομίμων διατάξεων, για τη μόνιμη εξάλειψη της μάστιγας του παράνομου υπαίθριου εμπορίου στην περιοχή.
Παρ’ όλες τις επισημάνσεις, και απ’ότι γνωρίζουμε, ουδεμία κίνηση ελέγχου και επιβολής προστίμων στους παραβάτες έχει γίνει μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πολυκάστρου (Δημοτική Αστυνομία), ο οποίος, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. από τα οικεία αστυνομικά τμήματα, έχει την πλήρη αρμοδιότητα για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με τον έλεγχο και τη λήψη διοικητικών μέτρων που αφορούν τη δραστηριότητα του υπαίθριου εμπορίου, εντός των διοικητικών του ορίων.
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για  τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών παντός αρμοδίου και υπευθύνου  και τη διενέργεια των επιβαλλόμενων κατά το νόμο ενεργειών της όλης υποθέσεως.”

Σχολιάστε