My Twitter Feed

30 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στο Κιλκίς -

Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Ευθύνες της διοίκησης για ΓΝΚ -

Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Πεδινό: Εκδήλωση για τη Μάχη Κιλκίς -

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σήκω ψυχή μου προσφυγιά! -

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης -

Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Είσοδος “μυρίων” απ` το Βορά! -

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Λαμπρός γιορτασμός του 1913 -

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

“Διαδικασία πριν τη κάλπη” -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στο Κιλκίς

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς, με την αναπλαστική δύναμη και την αέρινη χάρη του έρχεται να απογειώσει την ψυχαγωγία μας ανακατεύοντας στο μοτίβο της νύχτας επιθυμίες και σκέψεις ταξιδιάρικες, ντυμένες με αγαπημένες μουσικές νότες που έχουν γραφτεί για να εξυμνούν την ομορφιά του.

Οι αποσκευές της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παραγωγής είναι περισσότερες και τα θεάματα πιο χαρούμενα, πιο ελκυστικά, χωρίς βεβαίως να λείπει η κλασική δραματουργία και η αριστοφανική σάτιρα.

Η άγκυρα, σύμβολο της σταθερότητας και της ξέγνοιαστης απόπλευσης σε τόπους ονειρικούς είναι το λογοτυπικό γνώρισμα της πολιτιστικής πρότασης του Δήμου Κιλκίς για το φετινό καλοκαίρι. Τις πτυχές της παρουσίασαν σε συνέντευξη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης κάνοντας εκτενή αναφορά στους κύκλους της πολιτιστικής διάρθρωσης του Πολιτιστικού Καλοκαιριού: στη θεατρική και συναυλιακή πλευρά, στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο και στον Περιφερειακό Δημοτικό Κινηματογράφο, που εξορμά για πέμπτη συνεχή χρονιά σε τριάντα τέσσερις οικισμούς του Δήμου.

Στο Θέατρο

Το Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου, το πρώτο αγκυροβόλιο του Πολιτισμού, θα φιλοξενήσει στους ατμοσφαιρικούς του χώρους παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ξεκαρδιστικές κωμωδίες, stand up comedies, αρχαίες τραγωδίες του Αισχύλου και του Ευριπίδη και συναυλίες λαϊκών τραγουδιστών, έντεχνων καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων.

Κατά σειρά εμφάνισης στο Θέατρο Λόφου έρχονται ο Γιώργος Μαργαρίτης, το ντουέτο Χάρη Βαρθακούρη και Γιάννη Βαρδή, η Γλυκερία, ο γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση και οι Μπλε. H συναυλία των Locomondo, ενταγμένη και αυτή στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Αεροδρομίου. Όλες οι συναυλίες προσφέρονται από τον Δήμο δωρεάν για το κοινό όπως και άλλες εννιά θεατρικές παραγωγές και παιδικές παραστάσεις.

Στο θερινό “Δ. Ζωηρός”

Στις υπώρειες του Λόφου, οι σινεφίλ θα ζήσουν ένα παρατεταμένο κινηματογραφικό καλοκαίρι από την 1η Ιουλίου έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, έχοντας το προνόμιο της πρώτης προβολής ταινιών στο υπαίθριο σαλόνι του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου. Η μεγάλη οθόνη του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’ βάζει την ενέργεια της περιπέτειας με εβδομήντα τρεις προβολές ταινιών, δίνοντας και στους μικρούς συνδημότες σοβαρά κίνητρα κατάληψης του σινεμά μιας και πολλά μεταγλωττισμένα animation προσφέρονται για τη διασκέδασή τους.

Και “περιφερειακό” σινεμά

Ο Περιφερειακός Δημοτικός Κινηματογράφος ανοίγει τα πανιά του σε τριάντα τέσσερα χωριά: Γαλλικό, Καμπάνη, Μάνδρες, Νέα Σάντα, Πεδινό (Δ.Ε. Γαλλικού) Άγιο Χαράλαμπο, Ακρίτα, Δροσάτο (Δ.Ε. Δοϊράνης) Αργυρούπολη, Βαπτιστή, Καστανιές, Κρηστώνη, Μεγάλη Βρύση, Σταυροχώρι, Χωρύγι (Δ.Ε. Κιλκίς) Βάθη, Επτάλοφο, Ευκαρπία, Ίσωμα, Κοιλάδι, Τέρπυλλο (Δ.Ε. Κρουσσών) Μυριόφυτο, Σ.Σ. Μουριών (Δ.Ε. Μουριών) Ανθόφυτο, Μαυρονέρι, Μικρόκαμπος, Νέο Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Ξυλοκερατιά, Παλαιό Αγιονέρι (Δ.Ε. Πικρολίμνης) Ηλιόλουστο, Κορομηλιά, Πλαγιά, Χέρσο (Δ.Ε. Χέρσου). Οι πλατείες και τα προαύλεια των Δημοτικών Σχολείων τις νύχτες του καλοκαιριού θα ξαναγεμίσουν ζωντάνια και χαμόγελα και τα παιδιά, μαζί με τις οικογένειές τους, μπορούν να παρακολουθήσουν μεταγλωτισμένα παιδικά φιλμ επιλέγοντας τον ‘’ Απίθανο Μόρις’’ ή την ταινία ‘’Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;’’.Οι ταινίες του Περιφερειακού Δημοτικού Κινηματογράφου είναι δωρεάν για όλους.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού προσκαλούν όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες από όμορες περιοχές στις εκδηλώσεις του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιρού, στο Θέατρο Λόφου, στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο και στον Περιφερειακό Δημοτικό Κινηματογράφο, να γίνουν όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα και να απολαύσουν την κάθε του στιγμή.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του 2024 σε αριθμούς

Πολιτιστικό Καλοκαίρι: 9 παιδικές θεατρικές παραστάσεις/ 12 θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια/ 6 συναυλίες (σύνολο 27 πολιτιστικές παραγωγές)

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος: 73 προβολές (25 ταινίες)

Δημοτικός Περιφερειακός Κινηματογράφος: 34 προβολές (2 ταινίες επιλογής).

Σχολιάστε