My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Πολιτιστική σύμπραξη δήμων

paradosiakaΣτο κινηματοθέατρο ”Αλέξης Μινωτής” του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης φιλοξενήθηκε το περασμένο Σάββατο η πολιτιστική εκδήλωση ”Αχ Ανατολή” που διοργάνωσε ο ομώνυμος Δήμος και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τη συνεργασία της παραδοσιακής χορωδίας ”Μελωδοί του Αγίου Βλασίου” Νέου Αγιονερίου, του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Μαυρονερίου ”Οι Έλλενοι” του Δήμου Κιλκίς και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Οι αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής, η Σμύρνη, η Καππαδοκία, ο Πόντος, ξαναζωντάνεψαν μέσα από τις πολιτιστικές παραδόσεις των συμμετεχόντων συλλόγων, μέσα από το χορό και τα τραγούδια και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε το εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο.

Untitled-3Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του χοράρχη Χρήστου Χαλκιά, η παραδοσιακή χορωδία ”Μελωδοί του Αγίου Βλασίου” απέδωσε παραδοσιακά μελίσματα της αλησμόνητης Ανατολής ενώ στη σκηνή εναλλάσσονταν τα χορευτικά συγκροτήματα του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Μαυρονερίου ”Οι Έλλενοι” και του πολιτιστικού συλλόγου Σμυρναίων – Μικρασιατών Βαθυλάκκου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο βουλευτής ν. Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Παύλος Κεσόγλου, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Αγιονερίου Νικόλαος Παπαπροδρόμου κ.α.

O Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης επέδωσε αναμνηστικό ενθύμιο στους προσκεκλημένους συντελεστές της εκδήλωσης οι οποίοι και ανταπέδωσαν με μια φιλοτεχνημένη εικόνα του Αγίου Βλασίου, προστάτη της χορωδίας του Νέου Αγιονερίου, που επέδωσαν στον κ. Κυρίζογλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας, οργάνωσης εκδηλώσεων και ανταλλαγών στον πολιτιστικό τομέα μεταξύ των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Κιλκίς.

Σχολιάστε