My Twitter Feed

14 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ποιους φοβάται ο κ. Μητσοτάκης;

Του Τάσου Παππά.


Καρατόμησε δύο υπουργούς επειδή έκαναν άστοχες επιλογές και δηλώσεις (Μηταράκης, Βαρβιτσιώτης). Και οι δύο τον ευχαρίστησαν και έκατσαν στη γωνιά τους, περιμένοντας κάποιο νεύμα του για να επιστρέψουν στην κυβέρνηση των ατσίδων.

Αδειασε τον υπουργό Δικαιοσύνης (Φλωρίδης) για το θέμα της ασυλίας των τραπεζιτών. Δύσκολο ζήτημα, που θα μπορούσε να κλονίσει τις ανίερες συμμαχίες του. Τον άφησε στη θέση του, χωρίς όμως να πάρει το «συγνώμη, λάθος, δεν θα το ξανακάνω» από τον υπουργό. Αντιθέτως, αυτός επιμένει ότι υπάρχει θέμα και πρέπει να επανεξεταστεί. Μάλλον ο πρωθυπουργός έπεσε σε «τζόρα» (ξεροκέφαλος), αν θυμηθούμε πώς είχε συμπεριφερθεί ο κ. Φλωρίδης στο παρελθόν όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ σε ανάλογες περιπτώσεις: κράτησε τις απόψεις του, παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα του (σπάνιο φαινόμενο την περίοδο της Μεταπολίτευσης).

Αδειασε δύο κυβερνητικά στελέχη (Καιρίδης, Αυγενάκης). Τι είπαν οι άνθρωποι; Λείπουν εργατικά χέρια από την οικονομία, ας νομιμοποιήσουμε μετανάστες και πρόσφυγες. Εξεγέρθηκε το «μπαρουτοκαπνισμένο πατριωτικό» λόμπι της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους επανέφερε στην… εθνική τάξη. Δεν έβγαλαν κιχ και, ταπεινωμένοι, αναδιπλώθηκαν. Εμειναν στις θέσεις τους. Αδειασε τον υφυπουργό Θεοχάρη επειδή είπε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να φορολογήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτός ήθελε να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, ο άλλος όμως υπουργός (Γεωργιάδης) ήθελε να μειώσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων που το έλλειμμά τους φτάνει μέχρι τον Θεό και υποσχέθηκε εδώ και τώρα μείωση των εισφορών. Αμφότεροι σε χρόνο ρεκόρ οπισθοχώρησαν ατάκτως και συνεχίζουν απτόητοι.

Αδειασε την Ειρ. Αγαπηδάκη (αναπληρώτρια υπουργός) για το ζήτημα των εμβολίων για τη γρίπη, επειδή έπεσαν σύννεφο οι διαμαρτυρίες. Το… θύμα ούτε που έδωσε σημασία. Εκανε πως δεν κατάλαβε το φτύσιμο. Το πέρασε για ψιλόβροχο. Εριξε στα βράχια τον περιφερειάρχη της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Αυτός μάζεψε τα συντρίμμια του αδιαμαρτύρητα. Η αξιοπρέπεια είδος εν ανεπαρκεία. Εξέφρασε τη δυσφορία του για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας (Αγοραστός) επειδή δεν έκανε όσα έπρεπε να κάνει στην περιοχή του, αλλά συνεχίζει να τον στηρίζει. Ο περιφερειάρχης σφύριξε αδιάφορα και διεκδικεί ξανά την ηγεσία στην πλημμυρισμένη και καθημαγμένη περιφέρειά του. Γιατί με άλλους είναι αυστηρός και με άλλους(ες) επιεικής στα όρια της παρεξήγησης ο αρχηγός της παράταξης; Ετσι γουστάρει.

Το «έτσι γουστάρω» είναι η βασική γραμμή του και την εφαρμόζει με συνέπεια. Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Δεν φοβάται τίποτα και κανέναν; Η αξιωματική αντιπολίτευση στην κατάσταση που βρίσκεται δεν είναι φιλικός προορισμός για τους αγανακτισμένους πολίτες. Η υπόλοιπη αντιπολίτευση ψάχνεται. Στο κόμμα του επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Μόνο τα χειροκροτήματα των βουλευτών ακούγονται. Τις Ανεξάρτητες Αρχές που έχουν ατίθασους επικεφαλής τις ξεδοντιάζει. Δεν χρειάζεται η δημοκρατία του θεσμικά αντίβαρα. Με την… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν έχει κανένα πρόβλημα. Γρήγορη στις παρεμβάσεις της όταν το θέμα δεν ακουμπάει την κυβέρνηση, αλλά τα ζώα μου αργά όταν σκάει θέμα που τον θίγει προσωπικά (σκάνδαλο υποκλοπών). Συνεπώς γιατί να ανησυχεί ο κ. Μητσοτάκης;

Διότι υπάρχει κάποιος εσωτερικός εχθρός που, αν αποφασίσει να αντιδράσει, μπορεί να του προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Ποιος; Τα οργανωμένα συμφέροντα που τον ανέδειξαν, τον βοήθησαν να γίνει πρωθυπουργός και έκαναν τα πάντα για να βλάψουν τον πολιτικό αντίπαλό του. Εδωσαν υποστήριξη και άφθονο χρήμα, πήραν δουλειές με το τσουβάλι. Νταραβέρι ολκής. Δούναι και λαβείν. Φαίνεται όμως πως κάτι τρέχει. Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη ο πρωθυπουργός να τους στείλει το μήνυμα από τη ΔΕΘ ότι δεν συγκυβερνά μαζί τους; Ιδιαίτερα με τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων που όλως τυχαίως έχουν και μέσα ενημέρωσης; Οι σχέσεις τους άριστες. Αμοιβαίως επωφελείς. Τι γίνεται; Εχει αλλάξει κάτι; Ζητά αυτός κι άλλα; Θέλουν αυτοί κι άλλα; Μεροληπτεί και ενοχλεί; Εκβιάζει και τους εξοργίζει; Εκβιάζεται και θυμώνει;

Ανάγωγα

Η ΑΔΑΕ μέχρι προχθές: Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Από προχθές: Αρχή Διασφάλισης της Ασυδοσίας των Επιτελικών.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε