My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση

Μετά το δημοσίευμα της voria.gr και την απάντηση του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς, Ανέστη Καρανικόλα, έρχεται ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία – ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, να μιλήσει για “απαράδεκτη η κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς”.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι η διαχείριση των περιστατικών είναι επικίνδυνη, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση, ενώ οι εργαζόμενοι «δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μην χρειαστεί να ουρήσουν».

Επίσης, χαρακτηρίζει τη διαχείριση των περιστατικών ως επικίνδυνη, τονίζει ότι τα ύποπτα κρούσματα τοποθετούνται μαζί με τα θετικά και κάνει λόγο για ανάπτυξη κλινικών κορονοϊού χωρίς να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Η δήλωση Γιαννάκου:

“Στο Νοσοκομείο Κιλκίς η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καλούμε τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. που έχει κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στα Νοσοκομεία ευθύνης του να λάβει δραστικά μέτρα. Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική κλινική που συστεγάζεται με την Χειρουργική κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό. 120 εργαζόμενοι τουλάχιστον νόσησαν συνολικά στο Νοσοκομείο. Η διαχείριση των περιστατικών επικίνδυνη. Ύποπτα κρούσματα μαζί με τα θετικά. Ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Στο τμήμα (2) covid-19 εδώ και δύο (2) μήνες, δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μην χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνεται εσωτερική διασπορά. Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο τμήμα (1) covid- 19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση. Υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες. Διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε την φιάλη.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Φωτογραφία εργαζομένου με πλαστική σακούλα (market) αντί για ποδονάρια. Έχουμε στη διάθεσή μας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.”

Πηγή: efsyn.gr

Σχολιάστε