My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αναμένονται μετασεισμοί

Σε δηλώσεις του για τον σημερινό σεισμό στη Λήμνο, ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστας Παπαζάχος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σεισμό, προερχόμενο από ένα γνωστό ρήγμα που αποτελεί προέκταση του ρήγματος της Ανατολίας, το οποίο είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1999 στη Νικομήδεια.

seismosΟ κ. Παπαζάχος εκτίμησε ότι θα υπάρξει πλούσια μετασεισμική ακολουθία στις επόμενες 48 ώρες, ενώ δεν απέκλεισε το τελικό μέγεθος του σεισμό να αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής εκτίμησε τον σεισμό στα 7,2 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 6,4 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σεισμική δόνηση είχε ένταση 6,5 ρίχτερ και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα..

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί. Ο ένας σημειώθηκε στις 12.31 και ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος στις 12.34 και ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Τοπικά site αναφέρουν ότι σημειώθηκαν μικροκαταρρεύσεις σε κάποια παλιά, ακατοίκητα σπίτια στη Μύρινα, ενώ έπεσε στέγαστρο στο αεροδρόμιο του νησιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολίτης ο οποίος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρές ζημιές σε κτίρια, αλλά στο αεροδρόμιο της Λήμνου κατά τη διάρκεια του σεισμού έπεσε ένα κομμάτι από την οροφή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Άγγλοι τουρίστες.

Τόσο στη Λήμνο, όσο και στη Σαμοθράκη γίνονται περιπολίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ενώ για το πρώτο νησί αναχωρούν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Σχολιάστε