My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Πλουσιος ο γιορτασμος της Γαλλοφωνιας

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου) γιορτάστηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο «Φίλοι Ελληνοφωνίας και Γαλλοφωνίας» του Κιλκίς, κατά την διάρκεια του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου με τους κινηματογραφόφιλους του Κιλκίς να απολαμβάνουν 5 υπέροχες ταινίες.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 18/3/2012, η βραδιά ξεκίνησε με μία περιεκτική ομιλία του προέδρου του συλλόγου Σάββα Μαγλουσίδη για τον ουσιαστικό ρόλο της διεθνούς οργάνωσης Γαλλοφωνίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολούθησε η βράβευση τριών μαθητών, οι οποίοι πρώτευσαν σε διαγωνισμό, που οργάνωσε ο Σύλλογος σε παγκιλκισιώτικο επίπεδο (γυμνάσια και δημοτικά), για την Παγκόσμια Ημέρα των Γλωσσών.  Η βράβευση έχει ως ακολούθως:

  1. Βαρβάρα Παντελίδου, Γυμνάσιο Σ.Σ Μουριών, πρώτη σε ερωτηματολόγιο σχετικό με τον εορτασμό της Ημέρας των γλωσσών, γυμνασιακού επιπέδου.
  2. Στέφανος Παπαδόπουλος, 4ο Δημοτικό Κιλκίς, πρώτος σε ερωτηματολόγιο σχετικό με τον εορτασμό της Ημέρας των γλωσσών, επιπέδου δημοτικού.
  3. Ευθυμία Ξανδινίδου, Δημοτικό Καμπάνη, πρώτη σε δημιουργία αφίσας με θέμα την Ημέρα των γλωσσών.

Ο σύλλογος «Φίλοι Ελληνοφωνίας και Γαλλοφωνίας» συγχαίρει όχι μόνο τους τρεις, αλλά και όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Η βραδιά έκλεισε με μία αφιέρωση στο γαλλικό τραγούδι. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν 18 συνολικά τραγούδια, που επέλεξαν 62 άτομα ανάμεσα στα 48 πρώτα γαλλικά τραγούδια όλων των εποχών.

Όλες οι δραστηριότητες διεξήχθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και, ως σύλλογος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς για την συνεργασία και την αμέριστη στήριξη.

Σχολιάστε