My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πλαφόν στις συνταγές των αγροτικών γιατρών

Προσωπική επιστολή στους αγροτικούς γιατρούς όλης της χώρας έστειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας τους να βάλουν πλαφόν στις συνταγογραφήσεις τους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός επισημαίνει ότι, ενώ σε επιμέρους φορείς παρατηρείται και αναγνωρίζεται σοβαρή προσπάθεια να διακρατηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στο όριο που έχει τεθεί για το τρέχον έτος, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τους αγροτικούς γιατρούς.

«Δυστυχώς, στο σύνολο των αγροτικών γιατρών που εξυπηρετούν κυρίως άτομα που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ διαπιστώνεται υπερσυνταγογράφηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων. Η υπερσυνταγογράφηση αυτή αποτυπώνεται τόσο από την αυξημένη δαπάνη που αφορά μηνιαία τον ΟΓΑ όσο και από επιμέρους ποιοτικούς δείκτες, όπως ο μέσος όρος συνταγής ανά γιατρό, που είναι υψηλότερος κατά 25%-30% από τον μέσο όρο συνταγής ανά γιατρό των άλλων ασφαλιστικών φορέων», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος.
Παράλληλα, προειδοποιεί τους αγροτικούς γιατρούς ότι θα εφαρμόσει πιστά τον νόμο σε ό,τι αφορά τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των γιατρών που παραβιάζουν τους κανόνες της ορθής και χρηστής συνταγογράφησης, ενώ θα καθορίσει και πλαφόν που θα αφορά τον ανώτατο αριθμό ασθενών, το ανώτατο επιτρεπόμενο μηνιαίο ποσό συνταγογράφησης και τον ανώτατο επιτρεπόμενο μηνιαίο μέσο όρο συνταγής.
«Σε κάθε περίπτωση, όμως, διατηρώ την πεποίθηση ότι θα γίνεις κοινωνός και συμμέτοχος της προσπάθειας που κάνει η χώρα για να μπορέσει να αποκτήσει την οικονομική της αυτοτέλεια, προσπάθεια η οποία εντέλει αποσκοπεί στη διατήρηση του κοινωνικού κράτους», καταλήγει η επιστολή του κ. Λοβέρδου.
Πηγή: makthes.gr
Σχολιάστε