My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Πλατεία/παγίδα σε Αγ. Χαράλαμπο

Η κεντρική πλατεία του χωριού Αγ. Χαράλαμπος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για παιδιά που παίζουν αλλά και για μεγάλους, καθότι υπάρχει χώρος με βάθος τουλάχιστον τριών με τεσσάρων μέτρων, χωρίς να υπάρχει κάποια περίφραξη ώστε να αποτρέπει την πτώση κάποιου!

ag.xaralampos1Το σοβαρό αυτό θέμα αναδεικνύει ο κάτοικος του χωριού, Ιωάννης Τσενικλής, με ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, απ` τον οποίο ζητά να διασφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου και να αναδειχτεί η πλατεία του χωριού με μια παιδική χαρά.

Η επιστολή του κ. Τσενικλή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Απευθύνομαι σε εσάς ως το πλέον αρμόδιο πρόσωπο, καθότι μετά την προφορική ενημέρωση του προέδρου Αμάραντων, Παπαδόπουλου Χρήστου, αλλά και του τοπικού συμβούλου Σισμανίδη Ιωάννη, (από την προεκλογική ακόμα περίοδο)  Δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την επίλυση  των σοβαρότατων κινδύνων που κρύβει η κεντρική πλατεία του χωριού και οι γονείς  δικαίως ανησυχούν  για την ασφάλεια των παιδιών.

Για να σας εξηγήσω επακριβώς την κατάσταση, στο χωριό Άγιο Χαράλαμπο του Δήμου Κιλκίς υπάρχει μια κεντρική πλατεία όπου συγκεντρώνονται όλα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι του χωριού καθημερινά. Ο χώρος αυτός είναι το παλιό σχολείο του χωριού, που από όσο γνωρίζω σαν κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο και στεγάζει τον πολιτιστικό σύλλογο αλλά και τις οποίες εκδηλώσεις γίνονται στο χωριό.

Σε αυτόν τον χώρο στο παρελθόν υπήρχε ένα γήπεδο μπάσκετ, δυο εστίες ποδοσφαίρου καθώς και κούνιες, τραμπάλες και μια τσουλήθρα. Πριν μερικά χρόνια λόγο παλαιότητας τον παιχνιδιών αφαιρέθηκαν τα παιδικά παιχνίδια (κούνιες, τραμπάλες τσουλήθρα) και καταστράφηκε το μισό γήπεδο μπάσκετ προκείμενου να φτιαχτεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για την ομάδα του χωριού »ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ».

ag.xaralampos2Δυστυχώς, λόγο της οικονομικής κρίσης στην οποία βρέθηκε η χώρα μας οι παραπάνω εργασίες  αναδιαμόρφωσης και  ανέγερσης  νέου γηπέδου σταμάτησαν. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι από το επίπεδο που βρίσκετε το σχολείο, η αυλή, και το μισό γήπεδο μπάσκετ σε σχέση με το επίπεδο που επρόκειτο να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου όπως θα δείτε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, υπάρχει μια υψομετρική διαφορά τουλάχιστον τριών με τεσσάρων μέτρων ΧΩΡΙΣ να υπάρχει κάποια περίφραξη ώστε να αποτρέπει την πτώση κάποιου παιδιού η ακόμα και κάποιου ενήλικα. Επίσης λόγο του ότι οι εργασίες έγιναν με ειδικά μηχανήματα η διαφορά ύψους είναι σημαντικά μεγάλη και απότομη.

Τα παιδιά μην έχοντας ΚΑΜΙΑ άλλη παιδική χαρά ή χώρο να παίξουν σε ολόκληρο το χωριό αρκούνται  στο μισό γήπεδο μπάσκετ στο οποίο εάν κάποιος ξεπεράσει τα στενά όρια του μισού γηπέδου θα βρεθεί σε γκρεμό θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο.

Εμπιστευόμενοι την υπευθυνότητα και το ήθος σας, σας παρακαλούμε, πρώτον να διασφαλίσετε την ασφάλεια στον χώρο οριοθετώντας τον περιμετρικά με κάποια περίφραξη ή με όποιον τρόπο θεωρείτε ότι είναι σωστός ώστε να μην  βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εξελίξεις οι οποίες από δω και στο εξής θα βαρύνουν μόνο τις αρχές του τόπου, από την στιγμή που όλοι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί.

Κατά δεύτερον, και όχι λιγότερο σημαντικό θεωρώ ότι οφείλετε να αναδείξετε την πλατεία του χωριού με μια παιδική χαρά ώστε να έχουν την δυνατότητα τα παιδιά μας να γνωριστούν, να παίξουν, να κάνουν φιλίες να αγαπήσουν τον τόπο από τον οποίο κατάγονται και γιατί όχι να επιστρέψουν και να ενισχύσουν την τοπική κοινωνία.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, για αυτόν τον λόγο περιμένουμε ενημέρωση σας ώστε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές σας με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Τσενικλής Ιωάννης

Σχολιάστε