My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Πλήγμα για δικαιώματα γυναικών”

«Η μετακίνηση των φορέων για την Ισότητα των Φύλων από το Υπ. Εσωτερικών στο Υπ. Εργασίας αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τα δικαιώματα των γυναικών», τονίζει σε δήλωσή της η πρώην πρόεδρος του ΚΕΘΙ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

aΤαυτόχρονα η νεοεκλεγείσα βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή της και για τη μεταφορά της Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπ. Παιδείας στο Υπ. Ανάπτυξης, καθώς και για τη συγχώνευση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ατο Προστασίας του Πολίτη.

Η δήλωση της κ. Αγαθοπούλου:

«Πριν καν προλάβει να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε να δίνει δείγματα γραφής άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε την επόμενη των εκλογών η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων  και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) μεταφέρονται από το Υπ. Εσωτερικών στο Υπ. Εργασίας, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μεταφέρεται από το Υπ. Παιδείας στο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής συγχωνεύεται με το Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Έχοντας υπηρετήσει στον τομέα της Ισότητας των Φύλων από τη θέση της Προέδρου του ΚΕΘΙ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οφείλω να τονίσω ότι η μετακίνηση των φορέων για την Ισότητα των Φύλων από το Υπ. Εσωτερικών στο Υπ. Εργασίας αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Διότι οι έμφυλες ανισότητες δεν περιορίζονται ούτε στην αμοιβή, ούτε στα εργασιακά δικαιώματα, αλλάείναι συνυφασμένες με τις πατριαρχικές αντιλήψεις της κοινωνίας μας για τον ρόλο της γυναίκας και διαπερνούν οριζόντια όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής.

 Τα ζητήματα έμφυλης βίας και κατ’ επέκταση η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης – η οποία αποτελεί εθνική δέσμευση απέναντι σε διεθνείς Οργανισμούς-, τα θέματα κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών, αλλά και καταπολέμησης έμφυλων στερεοτύπων δεν μπορούν να υπηρετηθούν μέσω του Υπ. Εργασίας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση του ρόλου και του έργου των δύο φορέων, με στόχο την ολική τους απαξίωση. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σταθώ απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς, με κάθε τρόπο. Οι αγώνες και οι κατακτήσεις των γυναικείων και φεμινιστικών κινημάτων δεν μπορούν να απαξιώνονται εν μία νυκτί, με αποφάσεις που μας γυρνούν αιώνες πίσω.»

Σχολιάστε