My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πιστοποιημένος ο Παπαδόπουλος

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος και η εταιρεία του “Ολυμπιακή Βιομηχανία” με έδρα την Αξιούπολη βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες με αφορμή μια υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού από τη χώρα μας στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ έθεσε στο στόχαστρό της τον επιχειρηματία του νομού Κιλκίς, ως μεσάζοντα πολλών χωρών, καθώς και τον υπουργό Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένο, για συναλλαγή μαζί του παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε επίσημη πιστοποίηση από τη Σ. Αραβία.

Ωστόσο, χθες Σάββατο η εφημερίδα “Αυγή” δημοσίευσε την επίμαχη πιστοποίηση εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία το Ριάντ επιβεβαιώνει ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο «διακηρυγμένος εκπρόσωπος» για να διεκπεραιώσει τη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργείων Εθνικής Άμυνας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η μετάφραση του επίσημου εγγράφου της πιστοποίησης, που εστάλη στα αγγλικά από τον συνταγματάρχη Αντέλ Αλσαΐφ, αναπληρωτή διευθυντή Στρατού και Πυρομαχικών του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, με παραλήπτη την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αναφέρει:

«Με αυτή την επιστολή πιστοποιούμε ότι ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, με αριθμό διαβατηρίου ΑΜ0939258 της “OLYMPIC INDUSTRIES SA, ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ ΚΙΛΚΙΣ, 61400, ΕΛΛΑΔΑ, είναι ο ανακηρυγμένος εκπρόσωπος για να ολοκληρώσει τα νομικά, λογιστικά και εμπορικά ζητήματα που συνδέονται με τα αποθέματα εξοπλισμών της ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με τις προαποφασισθείσες παραγγελίες του υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας».

Fake news από τα ΝΕΑ

Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «Νέα» έγραψε για δήθεν σύλληψη του διευθυντή της, στον απόηχο της αντιπαράθεσης γύρω από το θέμα της πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας εξαιτίας του πρωτοσέλιδου, το οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε συκοφαντικό. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος και αστυνομικές πηγές, δεν έχει κατατεθεί μήνυση, άρα δεν μπορεί να υπήρξε και απόπειρα σύλληψης.

Η εφημερίδα παρουσίαζε τηλεγράφημα του προξένου στην ελληνική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία, ενώ στο ρεπορτάζ κατηγορεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πως κινήθηκε «με πρωτόγνωρη σπουδή να συνυπογράψει τη συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασ. Παπαδόπουλο για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρακάμπτοντας ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο την άγνοια που εξέφραζαν οι αραβικές στρατιωτικές Αρχές για την ύπαρξη και εμπλοκή του εν λόγω επιχειρηματία».

 

Σχολιάστε