My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Περιπλανώμενοι, αλλά…

…όχι δυστυχισμένοι.

Του Τάσου Παππά.


Δύο στελέχη της κυβέρνησης που δεν προέρχονται από τις τάξεις της συντηρητικής παράταξης και βρίσκονται στην επικαιρότητα ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, πριν καταλήξουν στη Νέα Δημοκρατία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαπραγματευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που ήταν στα πράγματα.

Ο ένας έταξε λαγούς με πετραχήλια και απαίτησε να γίνει αμέσως υπουργός και να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στη λίστα Επικρατείας. Η απάντηση ήταν «ευχαρίστως ναι, αλλά όχι», όπως είχε πει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στους φίλους του που τον πίεζαν να τους κάνει ένα ρουσφέτι στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι».

Αυτός δεν έκατσε να σκάσει, έβαλε μπόλικο νερό στο κρασί του, πήρε την …περιουσία του και τη μετέφερε στους ανταγωνιστές τής τότε κυβέρνησης, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στη φυσική θέση τους (τη διακυβέρνηση) και να διώξουν τους προσωρινούς ενοικιαστές είχαν υιοθετήσει τη λογική «μάζευε κι ας είναι ρώγες». Τον καλοδέχτηκαν, τον έχρισαν υποψήφιο βουλευτή και τον έβαλαν στην πρώτη επιτελική κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται πως σε χρόνο-ρεκόρ θα αναμόρφωνε τη χώρα, θα αναστήλωνε την οικονομία και θα σύστηνε ξανά την Ελλάδα στον πλανήτη. Κι αυτός σε περίοπτη θέση στην ομάδα των αρίστων.

Αχάριστος δεν είναι, οπότε με νέο ιδεολογικό πουκάμισο (στην γκαρνταρόμπα του έχει και άλλα, πολλών χρωμάτων) βγήκε στο μεϊντάνι και με τον φανατισμό που διακρίνει τους νεοφώτιστους (πρέπει να αποδείξουν στο νέο αφεντικό ότι αξίζουν την τιμή που τους έκανε) ξέχασε τι έλεγε στο παρελθόν και άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο θα είχε καταλήξει αν δεν ναυαγούσαν οι συζητήσεις.

Ο οπορτουνισμός είναι ένα από τα… προτερήματά του. Φαίνεται πάντως ότι δεν τα πάει καλά στο πόστο που του ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και όταν το ανέλαβε οι οιωνοί ήταν άριστοι. Μάλλον μετράει μέρες στην υπουργική καρέκλα του. Εχει εισπράξει πολλές γκρίνιες. Ακόμη και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης που σπανίως λένε κάτι αρνητικό για τα μέλη της κυβέρνησης έχουν προεξοφλήσει την απομάκρυνσή του γιατί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του έχει απογοητεύσει τον προϊστάμενο του. Αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών του.

Ο άλλος, με εξαιρετικές επιδόσεις στο… άθλημα των μετακινήσεων από κόμμα σε κόμμα, πριν ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της Νέας Δημοκρατίας πήγε να πουλήσει την πραμάτεια του στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγιναν συζητήσεις με κορυφαία στελέχη τής τότε κυβέρνησης, αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αίσιο τέλος. Ούτε αυτός όμως το έβαλε κάτω. «Δεν με θέτε εσείς, θα πάω στους άλλους».

Οι άλλοι τον υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και γιατί έπαιρναν ό,τι κυκλοφορούσε στην πιάτσα και γιατί το προϊόν που τους έδινε το χρειάζονταν για να πλήξουν τους αντιπάλους τους στο μαλακό υπογάστριο. Η συμφωνία έκλεισε στο άψε-σβήσε και ο φερέοικος πολιτικός μπήκε στην κυβέρνηση.

Η πλήρης αναβάθμιση συγκριτικά με τα αξιώματα που είχε στο παρελθόν σε άλλα κόμματα. Ανήκει στον κύκλο των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται από το μέγαρο Μαξίμου, δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του στον ανασχηματισμό. Κι αυτός, όπως ο άλλος, ξεχωρίζει για τον οπορτουνισμό του.

Ανάγωγα

Ηχηρό καμπανάκι στην ελληνική κυβέρνηση χτυπά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία το 2020. Στις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν αναφέρεται ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 9%. Ωχ! Ξαμοληθείτε παιδιά για νέα πυρομαχικά. Κι αν δεν βρείτε, κατασκευάστε ή ξαναφέρτε στο προσκήνιο τα παλιά. Ξανά μανά τις φυτείες με κάνναβη που είχε φτιάξει ο Καρανίκας στους κήπους του Μαξίμου, ξανά μανά τα λεφτά από τον Τσάβες και τον Μαδούρο.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε