My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Περιορίστε την ΑΕΠΙ λόγω κρίσης

aepi-magaziΜε πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κιλκίς, Γεώργιο Γεωργαντά, 50 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας στη Βουλή, σχετικά με τον εξορθολογισμό του αμοιβολογίου της ΑΕΠΙ λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι βουλευτές ρωτούν αν θα μειωθεί το αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ “στο εύλογο ποσοστό του 30% σε σχέση με τις προηγούμενες χρεώσεις” κι αν ανασταλεί αυτή η υποχρέωση για καταστήματα εστίασης σε οικισμούς κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων, που δεν βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

georgantasΗ ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Το θέμα της ΑΕΠΙ αποτελεί βραχνά εδώ και χρόνια για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό, ενώ η διαδικασία είσπραξης των τελών της Εταιρίας εξακολουθεί να αποτελεί αφορμή τριβών, καχυποψίας και οργής . Τα τιμολόγια της ΑΕΠΙ τίθενται με τα ίδια κριτήρια σε καταστήματα με χαώδεις διαφορές σε υλική και άυλη αξία. Παράλληλα βέβαια με την κλασική ΑΕΠΙ εμφανίζονται νέες εταιρίες Πνευματικών Δικαιωμάτων με εξωφρενικές και αβάστακτες απαιτήσεις.

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία εκτιμούμε ότι η ΑΕΠΙ ήδη θα έπρεπε να έχει μειώσει τα τιμολόγια της συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των επαγγελματιών του χώρου. Εννοείται ότι, επιτέλους θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος τιμολόγησης από την Εταιρία γινόμενος πιο ρεαλιστικός ως προς την αληθινή αξία της εκμετάλλευσης. Προς τον σκοπό αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι πιο έγκυρη η τιμολόγηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του οικείου Επιμελητηρίου, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες και περιστάσεις κάθε περιοχής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει τροποποίηση του Ν.2121/93 περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας καθώς στην εφαρμογή του πράγματι παρατηρήθηκαν πολλές στρεβλώσεις και αδικίες. Είναι όμως πιο επιτακτική ανάγκη άμεσα και μέχρι αυτό να συμβεί να υπάρξει μια ανακούφιση των επαγγελματιών που υποχρεούνται στην καταβολή των σχετικών δικαιωμάτων.

Ερωτάσθε λοιπόν κ. Υπουργέ:

Προτίθεσθε να αναλάβετε πρωτοβουλία, για την μείωση του αμοιβολογίου της ΑΕΠΙ λόγω της οικονομικής κρίσης στο εύλογο ποσοστό του 30% σε σχέση με τις προηγούμενες χρεώσεις;

Προτίθεσθε να αναστείλετε αυτήν την υποχρέωση για επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης σε οικισμούς κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές;”

Σχόλια
One Response to “Περιορίστε την ΑΕΠΙ λόγω κρίσης”
 1. Ο/Η Royalty Free λέει:

  Υπάρχει λύση !

  Μετά από πολλές αναζητήσεις στο Internet και μετά από πολλά ξενύχτια, έχουμε επιλέξει και ήδη χρησιμοποιούμε την εταιρία Stordia η οποία μας εξήγησε τα πάντα γύρω από τις άδειες μουσικών οργάνων όπως και το τι επιλογές έχουμε όλοι μας στο θέμα της μουσικής για το μικρό καφέ μας.

  Μπορώ να πω πως δεν περίμενα να υπάρχει τέτοια εξυπηρέτηση, αλλά προπάντων δεν περίμενα με τίποτα η συγκεκριμένη μουσική να αξίζει τελικά την όλη προσοχή μου.

  Έχουν 170.000 τραγούδια σε πολλές κατηγορίες, επίσης έχουν και πρόγραμμα που παίζει την μουσική…

  Τα πράγματα είναι απλά : αναζητήστε στο google την Stordia, επικοινωνήστε μαζί τους, σας ενημερώνουν, σας παρέχουν Demo για μερικές μέρες και αν η μουσική τους είναι αυτό που θέλετε τότε παίρνετε μια ετήσια συνδρομή και βγάζετε άδεια μουσικών οργάνων χωρίς να πληρώσετε τίποτα στην ΑΕΠΙ και στην GEA ή οπουδήποτε αλλού !!!

  Τόσο απλά, σίγουρα και απόλυτα οικονομικά (για μένα 70% κάτω από αυτά που ζητούσαν η ΑΕΠΙ και η GEA μαζί).

  Ελπίζω να βοήθησα !

  Νικόλαος Παπαδόπουλος

Σχολιάστε