My Twitter Feed

20 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ELVIAL: Εξαγωγές και επέκταση -

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος, 2019

Διακήρυξη θέσεων και προτάσεων -

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος, 2019

Θέσεις εργασίας σε Κουκάκη AE -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

«Φυσιολογική» ήττα εκτός, του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη νίκη επί της Άρτας -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

Περιοδείες ΚΚΕ στα εργοστάσια

Περιοδείες στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ Κιλκίς ξεκίνησαν να πραγματοποιούν από την Τρίτη 5 Φλεβάρη κλιμάκια της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού, «ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για το τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί και για τη νέα κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε και στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, σε ενημερωτικό φυλλάδιο, υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός μόλις 10 μέρες πριν τις εκλογές του 2015 έλεγε ότι ο πρώτος νόμος που θα έφερνε στη βουλή θα ήταν η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, η κατάργηση του επαίσχυντου υποκατώτατου και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παρ’ όλες τις υποσχέσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε εφαρμογή τον πιο εμβληματικό νόμο της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το νόμο Βρούτση, με τον οποίο «μπαίνουν στο γύψο» οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και ο εκάστοτε υπουργός θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με βάση την εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματιών.

Με την «αύξηση» που δίνει σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει τη μονιμοποίηση και εφαρμογή όλου του βάρβαρου αντεργατικού πλαισίου, μιας και μετά τη μείωση του αφορολόγητου, το επόμενο διάστημα, θα μείνουν καθαρά στην τσέπη του κάθε εργάτη μόλις 25,44 ευρών το μήνα.

Επιπλέον, η σημερινή κυβέρνηση, μαζί με τις προηγούμενες, «έχουν πάρει 10 από το λαό και του επιστρέφουν το 1». Ενώ το 60% των νέων συμβάσεων είναι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και αφορά στην πλειοψηφία νέους ανθρώπους, οι οποίοι με τα 4ωρα και τα 6ωρα, δεν παίρνουν ούτε καν τον κατώτερο μισθό, δηλαδή ούτε 300 ευρώ καθαρά. Ακόμα η κατάργηση του υποκατώτατου θα συνοδευτεί με επιδότηση των εργοδοτών, δηλαδή με ξεζούμισμα όλου του λαού, ώστε να δοθεί ζεστό χρήμα στους εργοδότες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι εδώ και παραμένουν όλα τα αντεργατικά μέτρα αυτής της κυβέρνησης», όπως ο νόμος Κατρούγκαλου που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως η κατοχύρωση και η διεύρυνση της Κυριακάτικης αργίας, όπως ο νόμος Αχτσιόγλου που περιορίζει τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία, ενώ όλα τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα, όπως και τα θανατηφόρα.

Αν η κυβέρνηση ήθελε, μπορούσε να ψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε δύο φορές το ΚΚΕ, για την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την κατάργηση του κατάπτυστου νόμου «Βρούτση – Αχτσιόγλου». Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι συνοδοιπόροι της απέρριψαν αυτή την πρόταση, μιλώντας για «μαξιμαλιστικό» αίτημα και μη «ρεαλιστικό», αποδεικνύοντας την προσήλωσή τους στο μνημονιακό αντιλαϊκό πλαίσιο.

Το ΚΚΕ από την άλλη, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, γιατί πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για μια ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, για πραγματική ανάκτηση των οικονομικών απωλειών, για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των εργαζόμενων όλα αυτά τα χρόνια, με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ, η κυβέρνηση δεν θα έδινε ούτε αυτά τα ψίχουλα. Τώρα είναι η ώρα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να μπει τέρμα στην κοροϊδία, και να ανοίξει ο δρόμος βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.»

Σχολιάστε