My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Περιοδείες ΚΚΕ σε εργοστάσια Κιλκίς

Με σύνθημα: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, Για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους», στελέχη και μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποιούν αυτές τις μέρες περιοδείες στα εργοστάσια του νομού Κιλκίς.

Τα στελέχη και μέλη, τονίζουν ότι ενώ οι εργαζόμενοι έδωσαν μια μάχη για να βγουν με τις λιγότερες απώλειες από την πανδημία, ο χρόνος που κέρδισαν δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να στηριχτεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, να εξασφαλιστεί η διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό.

Επίσης, σημειώνουν ότι το ΚΚΕ, το ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, δεν ανέστειλε τον αγώνα του όλες αυτές τις εβδομάδες, βρέθηκε στο πλάι των βιομηχανικών εργατών, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά προβλήματα, όπως τα ελλειπή ή στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας τους στους χώρους εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας και τις υπερωρίες ή τη δουλειά τα Σάββατα, την εκ περιτροπής εργασία και την αναστολή εργασίας κ.ά., ενώ την ίδια ώρα ο νομός παρέμενε με τεράστια κενά σε υγειονομικό προσωπικό, με την ανυπαρξία μονάδας ΜΕΘ, με την αναστολή λειτουργίας για εβδομάδες των αγροτικών ιατρείων κ.ά.

Αυτή η στάση αποτελεί παρακαταθήκη τώρα που η πανδημία αξιοποιείται από την Κυβέρνηση, την ΕΕ, το μεγάλο Κεφάλαιο, ακόμα και τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Διοίκηση, για να αποτελειώσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Όμως, η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι «η Κρίση είναι του Καπιταλισμού και όχι του Κορονοϊού. Αυτός είναι ο ορατός εχθρός».

Στην ανακοίνωση που διακινούν τα μέλη του ΚΚΕ, καλούν τους εργαζόμενους σε πλατιά συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε συμμετοχή τους στα εργατικά σωματεία, μιας και οι συνθήκες της πανδημίας απέδειξαν περίτρανα ποιος είναι αυτός που μπορεί να μπει μπροστά για το δίκιο των εργαζομένων και του λαού, κάτι που αποδείχτηκε από όλη τη δράση του ΚΚΕ την περίοδο της πανδημίας, όσο και από τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, η οποία γέμισε δύναμη τους εργαζόμενους, έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα στην «οργανωμένη απειθαρχία».

Ο Αγώνας έχει ξεκινήσει και το δίλημμα έχει αντικειμενικά τεθεί: Ή ο λαός θα χάσει ή ο Κεφάλαιο. Στο χέρι μας είναι να βγει ο λαός νικητής.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Σχολιάστε