My Twitter Feed

13 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρωτοποριακά σνακ Πολυκάστρου! -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Κι άλλες αποχωρήσεις από ΚΙΝΑΛ -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Προοδευτική Συμμαχία σε Παιονία -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Στήνουν μπλόκο στους Ευζώνους -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για Νοσοκομείο -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Προστατευόμενο κρασί με «βούλα» ΕΕ -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

ΓΝΚ με τη ματιά του «Συμμετέχω» -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

123 προσλήψεις στο Δήμο Κιλκίς -

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος, 2019

Περιοδεία Μπόλαρη σε Παιονία

mpolaris1Στην περιοχή του Πολυκάστρου και της Γουμένισσας περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία Μάρκος Μπόλαρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χριστόφορο Τουτουντζίδη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ιορδανίδου – Ποζίδου Κούλα, Παπαδόπουλος Γιάννης, Παυλίδης Ιωσήφ και Σπίγκος Χρήστος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πολυκάστρου, ο κ. Μπόλαρης παρουσίασε και ανέπτυξε την πρόταση του για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια επιμένοντας στους πέντε βασικούς άξονες, γύρω από τους οποίους σκοπεύει να ασκήσει την πολιτική του.

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι οι περιφερειακές υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν ως ενιαίος συντονισμένος οργανισμός με ηλεκτρονική υποδομή για να προσφέρουν ελκυστικές υπηρεσίες στους επενδυτές και ταυτόχρονα φιλικές προς τους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συντμηθούν οι χρόνοι ανταπόκρισης στα αιτήματα των ενδιαφερομένων, να καταπολεμηθούν τυχόν φαινόμενα διαφθοράς αλλά και αδράνειας ή αναποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

mpolaris2Επίσης είναι απαραίτητο η ηγεσία της περιφέρειας που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια ουσιαστική αναπτυξιακή πολιτική στα πρότυπα των πολιτικών που ασκούν οι περιφέρειες των ευρωπαίων εταίρων μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να απορροφηθούν κονδύλια για δράσεις – πέρα από αυτές που ορίζει η Ε.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ – που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα απέναντι στη φυγή νέου επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό.

Στην ίδια λογική η Περιφέρεια έχει υποχρέωση να εφαρμόσει πολιτικές κοινωνικής συνοχής. Αντίθετα η σημερινή  περιφερειακή ηγεσία είναι αδιάφορη τόσο σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας όσο και κοινωνικής στήριξης και παραμένει αδρανής τη στιγμή που υπάρχουν πρωτοβουλίες της Ε.Ε. και οι οποίες αποτελούν εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση.

mpolaris3Ακόμα είναι σημαντικό να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας όπως ο μεγάλος κάμπος της Μακεδονίας. Απαιτείται στήριξη στους γεωργούς για τα σιτηρά, τα ροδάκινα, το τυρί, την ελιά και τα λοιπά προϊόντα καθώς και στους κτηνοτρόφους. Μια τέτοια πολιτική μπορεί να βοηθήσει τους νέους να ενταχθούν πιο εύκολα στην αγορά εργασίας. Στα πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας συγκαταλέγεται το σημαντικότερο λιμάνι της νότιας Βαλκανικής από όπου ξεκινούν οι δρόμοι για την Ευρώπη και γι’ αυτό δεν μπορεί να δοθεί σε ιδιώτη. Στην Ευρώπη οι Δήμοι κατέχουν έως και το 97% των λιμανιών. Η Περιφέρεια οφείλει να είναι παρούσα στη διοίκηση του. Επίσης η ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος ως πατρίδα του Μ. Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη σε συνδυασμό με τον Όλυμπο αλλά και το Άγιος Όρος μπορεί να δώσει ώθηση στην τουριστική κίνηση.

Η πρόταση της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» ολοκληρώνεται με την αξιοποίηση του γεωστρατηγικού χαρακτήρα της Περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αντίστοιχες περιφέρειες των βαλκανικών κρατών ακολουθώντας καλές πρακτικές ευρωπαϊκών περιφερειών.

Όλα αυτά όμως, τόνισε ο κ. Μπόλαρης είναι εφικτά εφόσον οι ίδιοι οι πολίτες δείξουν πίστη στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η περιφέρεια και συγχρόνως η ηγεσία της περιφέρειας δείξει εμπιστοσύνη και αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να πυροδοτήσει τις δημιουργικές ικανότητες της κοινωνίας για ένα αύριο που θα επουλώσει τις πληγές τις κρίσης και θα αποκαταστήσει τις αδικίες.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο κ. Μπόλαρης επισκέφθηκε το κέντρο του Πολυκάστρου και της Γουμένισσας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και αφουγκραζόμενος τα θέματα που του έθεσαν να εντρυφήσει ακόμα περισσότερο σε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Δελτίο τύπου από ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

Σχολιάστε