My Twitter Feed

2 Ιούνιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

24ωρη απεργία στις εφορίες -

Πέμπτη, 1 Ιούνιος, 2017

«Με ασφάλεια τα πλυντήρια» -

Πέμπτη, 1 Ιούνιος, 2017

ΓΝΚ: «Πλυντήρια Συνειδήσεων» -

Πέμπτη, 1 Ιούνιος, 2017

Εδώ ο παπάς… που είναι ο παπάς! -

Τετάρτη, 31 Μάιος, 2017

Αθώος στο εφετείο ο Δ. Τερζίδης -

Τρίτη, 30 Μάιος, 2017

ΓΑΣ Κιλκίς: «Χάλκινος» Ευρωπαίος! -

Δευτέρα, 29 Μάιος, 2017

Κιλκισιακός: Φιλικό με πρόσφυγες -

Δευτέρα, 29 Μάιος, 2017

Στο πλευρό των συμβασιούχων -

Δευτέρα, 29 Μάιος, 2017

Περί «λαικισμού»

Εάν είναι αλήθεια αυτό που είπε Θ. Λαπόρδας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, ότι δηλαδή η διάθεση πατάτας εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας έγινε χωρίς παραστατικά, τότε ασφαλώς υπάρχει θέμα. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο να χαρακτηρίζει ο δήμαρχος «λαϊκισμό» την προσπάθεια να φτάσουν φτηνά προϊόντα στους καταναλωτές, που δοκιμάζονται σκληρά απ` τη πολιτική για την οποία είναι συνυπεύθυνο το κόμμα στο οποίο ανήκει.

Άλλο είναι να συμβάλεις στην ανακούφιση του συνόλου των πολιτών, κι άλλο να εξυπηρετείς με τη στάση σου συγκεκριμένα συντεχνιακά συμφέροντα. Λαϊκιστής είσαι στη δεύτερη περίπτωση. Στη πρώτη είσαι φιλολαϊκός. Απλά πράγματα, που οφείλει να τα γνωρίζει κάθε πολιτικό πρόσωπο. Έτσι δεν είναι, κ. δήμαρχε;

Σχόλια
One Response to “Περί «λαικισμού»”
 1. Ο/Η Ηνίοχος λέει:

  Επειδή λέγονται πολλές ανακρίβειες οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται από επίσημα πρόσωπα, καλόν είναι να διευκρίσουμε ορισμένα πράγματα.

  Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, δια των νομικών της συμβούλων, έθεσε ως προτεραιότητα οι όποιες κινήσεις γίνουν να είναι σύμφωνες με όσα προβλέπονται από τον Νόμο.

  Έτσι η διανομή πατάτας στις 17 και 24 Μαρτίου έγινε από τον παραγωγό Σάββαρο Γεώργιο από την Κάτω Βροντού Νευροκοπίου ο οποιος ανήκει στην Ομάδα Παραγωγών του Λεκανοπεδίου του Νευροκοπίου και κατείχε άδεια πλανοδίου εμπορίου, είχε δελτίο αποστολής για την μεταφορά της πατάτας με το φοργηγό και κόπηκε τιμολόγιο επί του φορτίου και άρα απόδοση του Φ.Π.Α.. Γι’ αυτό δεν κόπηκαν αποδείξεις για κάθε ένα τσουβάλι πατάτες, γιατί είχε αποδοθεί το Φ.Π.Α. συνολικά.

  Η ΕΑΣ Κιλκίς επειδή ανήκει σε διαφορετικό φορολογικό καθεστώς θα κόβει για κάθε μια συσκευασία αλευριού απόξειξη από την ταμειακή μηχανή που θα έχει στο σημείο της διανομής.

  Η Μητρόπολη Γουμένισσας, Αξιούπολης και Πολυκάστρου εξέφρασε την βούλησή της να βοηθήσει την ΕΟΠ, δια ανακοινώσεων μέσω των ενοριών, των μελλοντικών της πρωτοβουλιών ενώ ήδη έχει παραγγείλει ένα τόνο αλεύρι το Φιλόπτωχο της εκκλησίας για την δωρεάν διάθεσή του στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Επιπλέον η ΕΑΣ Κιλκίς δεσμεύθηκε να διαθέσει δωρεάν 300 κιλά για την ενίσχυση απόρων οικογενειών του Δήμου Παιονίας.

  Όσοι στέκονται απέναντι σε τέτοιες πρωτοβουλίες δημιουργώντας εμπόδια και με την προσφιλή τους τακτική «ρίχνουν» λάσπη, μη μπορώντας να βρούν τις λέξεις εκείνες για να χαρακτηρίσουν αυτήν την αυθόρμητη-ανεξάρτητη κίνηση πολιτών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν στις συνειδήσεις των πολιτών.

  Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας σύντομα θα αποκτήσει τη δική της «στέγη» όπου όλοι θα ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα για τις δράσεις της.

  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Σχολιάστε