My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

ΠΓΔΜ: Τραυμάτισαν πρόσφυγες

(Βίντεο απ` τα επεισόδια) Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δέκα άτομα τραυματίστηκαν από χειροβομβίδες κρότου λάμψης που χρησιμοποίησαν νωρίτερα σήμερα (Παρασκευή) το πρωί συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ για να απωθήσουν τους πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, στο ύψος της Ειδομένης.

prosfyges4.jpgΑπ’ αυτούς οι τέσσερις, σύμφωνα με κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται στην περιοχή, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

όπως αναφέρει το Associated Press, οι αρχές της ΠΓΔΜ έριξαν δακρυγόνα προκειμένου να απωθήσουν το πλήθος των μεταναστών που θέλουν να εισέλθουν στην χώρα από την Ελλάδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν χαοτικες σκηνές στον σταθμό της Γευγελής, με τους μετανάστες να σκαρφαλώνουν στα γεμάτα τρένα προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Η ΠΓΔΜ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κουμάνοβο, στα νότια της χώρας, όπου οι μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Σερβία.

“Δεν μπορούμε να κλείσουμε ερμητικά τα σύνορα. Θα προσπαθήσουμε όμως να μειώσουμε την παράνομη είσοδο από τα σύνορα στο ελάχιστο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ivo Kotevski στο Reuters.

“Ανάλογα με το πώς η Ελλάδα χρησιμοποιεί πλοία για την αποσυμφόρηση των νησιών, θα αυξηθούν και οι αφίξεις εδώ”, σημείωσε η Alexandra Krause, ανώτερος αξιωματούχος της UNHCR στη ΠΓΔΜ.

Σχολιάστε