My Twitter Feed

6 Μάρτιος, 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιστολή Φάμελλου σε δημάρχους -

Δευτέρα, 5 Μάρτιος, 2018

Δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών -

Δευτέρα, 5 Μάρτιος, 2018

Κιλκισιακός: Έκλεισε τα μάτια ο διαιτητής -

Δευτέρα, 5 Μάρτιος, 2018

Η πλατεία δεν ήταν γεμάτη… -

Δευτέρα, 5 Μάρτιος, 2018

ΚΑ: Νέα εκδήλωση και επισκέψεις -

Κυριακή, 4 Μάρτιος, 2018

ΑΝΕΛ: Αναπτυξιακό για Ν. Κιλκίς -

Κυριακή, 4 Μάρτιος, 2018

Από το Κιλκίς ο ένας συλληφθείς -

Σάββατο, 3 Μάρτιος, 2018

Γιατρός επιτέθηκε σε εργαζόμενη! -

Σάββατο, 3 Μάρτιος, 2018

Παχύσαρκες ανοησίες

Του Τάσου Παππά.


Με το ζήτημα της πολιτικής ευθύνης έχουν ένα πρόβλημα κατανόησης στη Ν.Δ. Με καθυστέρηση αρκετών ημερών ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και ότι είναι αυτονόητες οι πολιτικές ευθύνες αυτών που κυβερνούσαν τη χώρα και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονταν στα υπουργεία τα οποία είχαν κεντρικό ρόλο στο θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Ωστόσο, ουδείς εκ των αναφερομένων στη δικογραφία έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες, ούτε και κανένας άλλος που ήταν υπουργός την ίδια περίοδο αλλά δεν φέρεται εμπλεκόμενος. Μικρές δόσεις αυτοκριτικής για την κατάσταση που επικρατούσε είχαμε μόνον από τον Δ. Κρεμαστινό και τον Λ. Γρηγοράκο που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και δεν αναφέρονται στη δικογραφία.

Ούτε όμως και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη της Ν.Δ. να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους. Δύσκολο πράγμα ομολογουμένως, αφού ανάμεσά τους είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με ισχυρή επιρροή στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης τον οποίο διόρισε ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ., ο επίτροπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αν ο κ. Μητσοτάκης απαιτούσε να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους και να παραιτηθούν μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ίσως να βρισκόταν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Οχυρώθηκε λοιπόν πίσω από το επιχείρημα ότι υπάρχει σκευωρία και δεν έβγαλε άχνα όταν ο υπαρχηγός του απείλησε ότι θα γδάρει (ζωντανό;) τον απατεώνα συμμορίτη πρωθυπουργό. Εως εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης συμπεριφέρεται έτσι γιατί δεν ελέγχει το κόμμα του.

Φαίνεται όμως ότι οι συνεργάτες του δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τον προστατεύσουν. Στην πρώτη περίπτωση (δεν μπορούν) είναι ανεπαρκείς, στη δεύτερη (δεν θέλουν) είναι δόλιοι. Τον έβαλαν να υποστηρίξει τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί αν οι Ξανθός, Πολάκης διέπραξαν το αδίκημα της απιστίας με μοναδικό στοιχείο μια ανυπόγραφη επιστολή.

Και στη συνέχεια ήρθε η εκπρόσωπος Τύπου Μ. Σπυράκη να εγκαλέσει τον πρωθυπουργό επειδή δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που, κατά τη γνώμη της, προκύπτει από το σκάνδαλο το οποίο καταγγέλλει ο ανώνυμος επιστολογράφος.

Δηλαδή, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ο Τσίπρας για σκάνδαλο που «αποκαλύπτει» ανώνυμος επιστολογράφος, ενώ ο αρχηγός της κ. Σπυράκη σφυρίζει αδιάφορα για τα δικά του στελέχη τα οποία εμπλέκουν τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που δεν είναι ανώνυμοι.

Πολλές παχύσαρκες ανοησίες μαζεμένες. Είναι δύσκολο να τις χρεώσεις σε δόλιους ανθρώπους. Συνήθως αυτοί που επιδίδονται σε τέτοιου τύπου παιχνίδια είναι στοιχειωδώς προσεκτικοί. Στήνουν υποθέσεις που δεν καταρρέουν αμέσως. Κάνουν τη βρόμικη δουλειά μέχρι να βγουν από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αφήνοντας μια πρέζα δηλητηρίου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με χοντροκομμένες πρακτικές που εκθέτουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανάγωγα

Η αστυνομία του Ισραήλ ανέκρινε τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και η σύζυγός του ανακρίνεται σε διαφορετική τοποθεσία. Φαντάζεστε να γινόταν αυτό στην Ελλάδα; Οι ανακρινόμενοι θα έκλιναν τις λέξεις σκευωρία και συνωμοσία σε όλες τις πτώσεις. Μέχρι τελικής πτώσεως.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε