My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πατριωτικά “φουλαρίσματα”

floridis_panagΤου Παναγιώτη Φλωρίδη

——————————————————————————————————————————————————————–Πριν ένα χρόνο περίπου κυκλοφόρησε  μια είδηση ανεπίσημη μεν, ανατριχιαστική δε: τα πλοία του πολεμικού ναυτικού ήταν δεμένα στο Ναύσταθμο στη Σαλαμίνα λόγω έλλειψης  καυσίμων. Την ίδια ώρα τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας αλώνιζαν ανενόχλητα στο Αιγαίο μετέχοντας σε προγραμματισμένη άσκηση.

Και τότε, έλεγε η είδηση, εμφανίσθηκε ο από μηχανής θεός. Ενας μεγαλοεπιχειρηματίας (ακούσθηκε και το όνομά του) με διυλιστήρια, έδωσε εντολή να «φουλάρουν» τα πλοία και να βγουν στο Αιγαίο για να περιφρουρήσουν τα χωρικά μας ύδατα.

Η είδηση φυσικά δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, αλλά σε πολλούς αφελείς ο επιχειρηματίας φάνηκε περίπου ως Εθνικός ευεργέτης. Η ξεφτίλα που συνιστά μια ακίνητη φρεγάτα λόγω έλλειψης καυσίμων πέρασε απαρατήρητη. Σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής θα στρέψουμε τα μάτια μας ικετευτικά προς τον ευεργέτη επιχειρηματία για να δώσει εντολή για νέο φουλάρισμα πλοίων, αρμάτων, αεροσκαφών κλπ.

Αυτά συνέβησαν πέρυσι. Δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα, αλλά ούτε και διαψεύθηκαν επίσημα. Αυτό όμως που συνέβη τις τελευταίες ημέρες δεν χρειάσθηκε επιβεβαίωση. Αποτελούσε επίσημη είδηση και επιχείρημα. Αυτήν την φορά η ξεφτίλα και η υποτέλεια ήταν και πάλι αφορμή… εθνικής υπερηφάνειας. Ο λόγος για την συμμετοχή στην παρέλαση αρμάτων και άλλων μηχανοκίνητων μονάδων καθώς και πτήση πολεμικών αεροσκαφών.

Τα μηχανοκίνητα και τα αεροσκάφη «κόπηκαν» από τις παρελάσεις πριν τρία χρόνια για λόγους οικονομίας. Αυτό ήταν δηλαδή που δημιούργησε την «τρύπα» στον προϋπολογισμό. Φέτος ο μέγας δημοσιοσχετίστας υπουργός Αμυνας αποφάσισε την επανεμφάνιση αρμάτων και αεροσκαφών για να τονώσει το Εθνικό μας φρόνημα. Οχι για δική του ρεκλάμα δηλαδή. Στις αντιρρήσεις για το υψηλό κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων, αντιτάχθηκε και πάλι η… εθνική ευεργεσία. Ενας μεγαλοεπιχειρηματίας, με διυλιστήρια και αυτός, προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος της παρέλασης από πλευράς καυσίμων. Και πάλι αισθανθήκαμε υπερήφανοι και νοιώσαμε ευγνωμοσύνη για τον νέο Εθνικό μας ευεργέτη. Η ευγνωμοσύνη Εθνους και λαού όμως καλύφθηκε γρήγορα από το νέο επεισόδιο στο γνωστό σήριαλ της συμμετοχής στις επετείους της Χρυσής Αυγής. Αυτήν τη φορά σεναριογράφος του σήριαλ ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας με τις παρορμητικές δηλώσεις του που εξομοίωναν ως εγκληματικές οργανώσεις τη Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ. Και το άσχημο είναι ότι το ατυχές παράδειγμα του κ.Τζιτζικώστα αναπαράγεται στα καφενεία από κάποιους οι οποίοι ψιθυρίζουν στο διπλανό τους «άδικο έχει;».

Το θέμα της Χρυσής Αυγής, είναι μοιραίο να έρχεται και να παρέρχεται και παραμένει ανίκανο να χειρισθεί αυτό το φαινόμενο. Το ζήτημα είναι οι «νέοι Εθνικοί Ευεργέτες» και η αξιολόγηση τους. Οι νέοι ευεργέτες μας, φανταστικοί ή πραγματικοί, θα ήταν καλύτερο να δείχνουν τον πατριωτισμό τους όχι με «φουλαρίσματα» πλοίων αρμάτων και αεροσκαφών, αλλά τηρώντας τόσο τις υποχρεώσεις τους όσο και την ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Τα ασύλληπτα υπερκέρδη τους θα ήταν προτιμότερο να διοχετευθούν προς νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας για τους συμπατριώτες τους Ελληνες. Αφού βέβαια προηγουμένως καταβάλλονται οι φόροι από τα κέρδη και εν τέλει σε μίζες και έλεγχο του πολιτικού συστήματος μέσω των ποδηγετουμένων ΜΜΕ.

Αυτός είναι ο νέος Πατριωτισμός.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 

Σχολιάστε