My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Στο επίκεντρο η Υγεία

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τιμώντας τη μνήμη της διοργάνωσε πανελλαδική δράση με επίκεντρο την Υγεία.

Στα πλαίσια της δράσης κλιμάκιο της ΝΕ Κιλκίς επισκέφθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου δομές υγείας του νομού μας. Το κλιμάκιο αποτελούσαν, ο γραμματέας Λάζαρος Παζαρτζικλής, ο αναπληρωτής γραμματέα Στάθης Αβραμίδης, η υπεύθυνη Τύπου Χριστίνα Χαραλαμπίδου και η υπεύθυνη Οργανωτικού Μαίρη Τζεβελέκη.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων ήταν το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, όπου πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον διοικητή Ηλία Ζάχαρη και αντιπροσωπεία εργαζομένων.

Υψίστης σημασίας αναδείχθηκε η διαχρονική αγωνία των εργαζομένων για την ενδεχόμενη υποβάθμιση του Ιδρύματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η αναγκαιότητα να υποστηριχθεί η λειτουργία του. Υπό το πρίσμα αυτό διατυπώθηκαν οι ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για χρηματοδότηση για επέκταση δικτύου και γεννήτρια οξυγόνου και για τη δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία ιατρών που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι.

Στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, το κλιμάκιο περιηγήθηκε στο χώρο, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Θεοφύλακτο Γεωργιάδη και με το σύνολο των γιατρών και των εργαζομένων, ενημερώθηκε για τις ανάγκες τους και συζητήθηκαν οι θέσεις του Κινήματος για τον τομέα της Υγείας. Σημαντική κρίθηκε η ανάγκη για στελέχωση του Κέντρου Υγείας με έναν οδοντίατρο και έναν μικροβιολόγο, για την υποστήριξη της απογευματινής βάρδια.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κιλκίς και την ουσιαστική συζήτηση τόσο με τον διοικητή Γιάννη Ανδρίτσο, όσο και με συνδικαλιστές αντιπροσώπους ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Μεταφέρθηκε στον διοικητή το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς, σύμφωνα με το οποίο, μείζον θέμα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία του Κιλκίς, αποτελεί η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι επέδωσαν στο κλιμάκιο ενημερωτικό έγγραφο, σχετικό με σειρά προβλημάτων που εντοπίζουν στη λειτουργία του Νοσοκομειακού Ιδρύματος του Κιλκίς.

Ενδεικτικά αναφέρονται: η δυσλειτουργία της ψυχιατρικής και της ουρολογικής κλινικής, η ανάγκη για άμεση κάλυψη κενών οργανικών ιατρικών ειδικοτήτων (νευρολόγου, παθολογοανατόμου, δερματολόγου), η δυσλειτουργία στον αξονικό τομογράφο (ο οποίος δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς όλο το 24ωρο), η ανάγκη να μετεγκατασταθούν οι διοικητικές υπηρεσίες, η παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων και η παρουσία αμιαντολαμαρινών σε κατασκευές εντός του χώρου του Νοσοκομείου. Τέλος, εκφράστηκε η αγωνία όλων των υγειονομικών που τελούν σε αναστολή καθηκόντων και η έκκλησή τους προς πάσα κατεύθυνση να μεριμνήσουν, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΕ, “το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ως οραματιστής ενός Κράτους Πρόνοιας και ως ιδρυτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έτυχε αναγνώρισης από όλους τους Έλληνες και αποτέλεσε ένα από τα εμβληματικότερα έργα στην ιστορία της χώρας, στέκεται ακλόνητα δίπλα σε κάθε Έλληνα και εγγυάται διαχρονικές και ουσιώδεις αρχές ενός Κράτους ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σχολιάστε