My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

ΠΑΣΟΚ: Και οι 14 ήταν απόντες!

Εκτός από τον Σάκη Αλατζόγλου, άλλα 13 τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποσύρθηκαν από τις χθεσινές (Κυριακή) εσωκομματικές εκλογές, καταγγέλλοντας απαράδεκτες μεθοδεύσεις και κάνοντας λόγο για «διαβλητό αποτέλεσμα των εκλογών», που «δεν νομιμοποιεί την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς που θα αναδειχθεί».

pasok-001Παράλληλα, τα 14 συνολικά στελέχη που απέσυραν τις υποψηφιότητές τους δηλώνουν ότι «φαντάζει εύλογη η αδυναμία στήριξης του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αφού και τα τελευταία ψυχολογικά αποθέματα, με τις παραπάνω εξελίξεις, εξαντλήθηκαν»!

Μεταξύ αυτών που καταγγέλλουν «τις αντιλήψεις ίντριγκας, αποκλεισμών και καθεστωτικών νοοτροπιών που επικρατούν στο κόμμα», συμπεριλαμβάνονται εκτός του κ. Αλατζόγλου και ο πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημ. Σμυδάκης, ο νυν πρόεδρος της Τ.Κ. Χέρσου, Φίλ. Κοτανίδης, η πρώην γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς, Θεοδ. Παπαδοπούλου κ.α.

Η καταγγελία των 14:

Το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την ανασυγκρότησή του και την ανανέωση του στελεχιακού του δυναμικού διενήργησε εχθές (Κυριακή 26-6-2016) εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των Νομαρχιακών του οργάνων. Τα όσα προηγήθηκαν αυτών των εκλογών δεν τιμούν κανέναν και πολύ περισσότερο το ΠΑΣΟΚ. Ως μέλη του ΠΑΣΟΚ – Κιλκίς, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που οδήγησαν στον αποκλεισμό υποψηφιότητας του μέλους Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Αθανάσιο Αλατζόγλου, στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές

Σε μια περίοδο που το κόμμα τους χρειάζεται όλους και κανένας δεν περισσεύει, η αυταρχική και ανήθικη απόφαση αποκλεισμού υποψηφιότητας μέλους του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αντιλήψεις ίντριγκας, αποκλεισμών και καθεστωτικών νοοτροπιών που επικρατούν στο κόμμα, ακόμη και σήμερα, που τα δημοκοπικά ποσοστά του καταρρέουν. Δυστυχώς, η Επιτροπή Καταστατικού & Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), χωρίς την  δυνατότητα ακρόασης της άλλης άποψης, σε μια ¨σταλινικού» τύπου απόφαση, απέκλεισε υποψηφιότητα συντρόφου, δίνοντας την χαριστική βολή στα ρινίσματα εσωκομματικής δημοκρατίας, που απέμειναν. Υπακούοντας στα κελεύσματα μιας τοπικής ομάδας, που ήθελε με οποιαδήποτε κόστος να διατηρήσει τον έλεγχο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κιλκίς, «τιμώρησε», χωρίς την αίσθηση εξήγησης της απόφασής της, την δυνατότητα έκφρασης άποψης εντός του κόμματος. 

Είναι προφανές, πως αυτή η εξέλιξη δεν τιμά το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο τα εναπομείναντα μέλη και φίλους του. Δυστυχώς, οι ίδιες «κακές» αντιλήψεις που οδήγησαν στον δημοσκοπικό κατήφορο διαιωνίζονται ακόμη. Οι άνθρωποι που τις ενστερνίζονται και τις εφαρμόζουν θα πρέπει να αναλογιστούν πως προσφέρουν τις κάκιστες υπηρεσίες στο κόμμα. Η τοπική κοινωνία αφουγκράζεται τον απόηχο των εσωκομματικών διαδικασιών και αξιολογεί πρόσωπα και θεσμούς. 

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, είναι λογικό το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εκλογών να αμφισβητείται, καθ’ ότι μετά την αποχώρηση μέρος υποψηφιοτήτων ενισχύεται ο μονομερής έλεγχος των καλπών. Προς επιβεβαίωση του παραπάνω ισχυρισμού αποτελεί η μαρτυρία μέλους που βρήκε κλειστή την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου στην οποία διενεργούνταν οι εκλογές, όταν προσήλθε στις 14:00 για να ψηφίσει. Το εν δυνάμει διαβλητό αποτέλεσμα των εκλογών δεν νομιμοποιεί την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κιλκίς που θα αναδειχθεί από τις συγκεκριμένες εκλογές. Η εξέλιξη αυτή, δυστυχώς θα τραυματίσει την αξιοπιστία του κόμματος και θα συρρικνώσει κατ επέκταση την ελκυστικότητά του στην τοπική κοινωνία.

Για όλους εμάς που νιώθουμε την κατακρήμνιση του ηθικού και αξιακού μας συστήματος που πρέπει να διέπει την λειτουργία των κομμάτων, φαντάζει εύλογη η αδυναμία στήριξης του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αφού και τα τελευταία ψυχολογικά αποθέματα, με τις παραπάνω εξελίξεις, εξαντλήθηκαν. Έχοντας υπόψη μας, τις παραπάνω μεθοδεύσεις, ήταν εύλογο να καταγγείλουμε τον αποκλεισμό μελών από τις εσωκομματικές διαδικασίες και να αποσύρουμε τις υποψηφιότητές μας, μη λαμβάνοντας μέρος στις εκλογές, ως μορφή διαμαρτυρίας.

Οι Υποψήφιοι που αποχώρησαν :

1)            Σκαντζούρης Θεόδωρος : Υποψήφιος για Εφορευτική Επιτροπή Παιονίας

2)            Καβούλης Σπυρίδων: Υποψήφιος για Εφορευτική Επιτροπή Παιονίας

3)            Σμυδάκης Δημήτριος: Υποψήφιος για Εφορευτική Επιτροπή Παιονίας

4)            Τσιρόπουλος Δημήτριος : Υποψήφιος για Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς

5)            Σταμπουλίδου Τζένη: Υποψήφιος για Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς

6)            Κικήρης Γεώργιος: Υποψήφιος για Δημοτική Οργάνωση Παιονίας

7)            Αριστείδου Κων/νος: Υποψήφιος για Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς

8)            Πανταζής Σπυρίδων: Υποψήφιος για Δημοτική Οργάνωση Παιονίας

9)            Παπαδοπούλου Θεοδώρα: Υποψήφια για Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς

10)          Ηλιάδου Κυριακή: Υποψήφια για Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς

11)          Κοτανίδης Φίλιππος: Υποψήφιος για Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού & Πιστοποίησης – Κιλκίς

12)          Τσιτιρίδης Νικόλοας: Υποψήφιος για Δημοτική Οργάνωση Κιλκίς

13)          Γιαννουλίδης Ιωάννης: Υποψήφιος για Δημοτική Οργάνωση Κιλκίς

14)          Αλατζόγλου Αθανάσιος: Υποψήφιος για Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς

Σχολιάστε