My Twitter Feed

9 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τιμήθηκε η μνήμη του Γ. Πολυχρονίδη -

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Για υποκλοπές και τράπεζες -

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Κινητοποίηση για τις ελλείψεις -

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

SOS παραγωγών από Γουμένισσα -

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Παρουσίαση βιβλίου στη Καπναποθήκη

Ο Δήμος Κιλκίς και οι εκδόσεις 24 Γράμματα παρουσιάζουν το ιστορικό μυθιστόρημα “Ερωτευμένος Καίσαρ”του συγγραφέα-δημοσιογράφου Παναγιώτη Σερ. Χανού, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Το μυθιστόρημα, που διακρίνεται για την περιπετειώδη και ανατρεπτική του πλοκή, έχει βραβευτεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Culture4All – Πολιτισμός για Όλους” και την Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στο πλαίσιο της πανελλήνιας πρόσκλησης προς συγγραφείς με θέμα “Μόρια Λέσβου, 2.500 χρόνια Ιστορίας”, τον Ιανουάριο του 2019.

Τον ‘’Ερωτευμένο Καίσαρα’’ θα παρουσιάσουν οι:

-Νίκος Κωνσταντινίδης, συγγραφέας,εκπαιδευτικός

-Θέμης Ανθρακίδης, οικονομολόγος, νομικός,

ενώ ο συγγραφέας θα μιλήσει για το πόνημά του και θα υπογράψει βιβλία του.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και ποιητής Φώτης Κουτσαμπάρης, υπεύθυνος επικοινωνίας των εκδόσεων ‘’Μαλλιάρης’’.

Το βιβλίο

Η υπόθεση του βιβλίου εκτυλίσσεται παράλληλα στο εγγύς μέλλον, στη σύγχρονη Ελλάδα με φόντο το δράμα των προσφύγων στη Λέσβο και τον αόρατο πόλεμο των κατασκόπων στις δύο πλευρές του Αιγαίου, αλλά και στο παρελθόν, στα τέλη Φλεβάρη του 1453, πίσω από τα θαλάσσια τείχη της πολιορκημένης, από τους Οθωμανούς, Κωνσταντινούπολης.

Εξακόσια χρόνια μετά από την άλωση της Βασιλεύουσας, η αποκάλυψη, ενός επικίνδυνου μυστικού, που κυριολεκτικά αλλάζει την ελληνική ιστορία καραδοκεί μέσα στις σελίδες. Όταν το ανομολόγητο του έρωτα, μιας ανυπότακτης Λατίνας, που θρυμματίζει τα κοινωνικά στερεότυπα κι ενός βασιλέα που είναι παγιδευμένος ανάμεσα στην επιθυμία και το χρέος, έρχεται στην επιφάνεια… μαζί του έρχεται το… τέλος της Ιστορίας!

Σχοινοβατώντας ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν η αρχαιολόγος Ντόροθι Γλαυκία και ο ιδιοφυής βυζαντινολόγος Έρασμος Βιεννέζης, αναζητούν αρχαία σύμβολα και επιγραφές μέσα στον λαβύρινθο μιας υπόγειας πολιτείας, στο λημέρι της μυστικής Αδελφότητας των Ιπποτών του Δράκου. Αναζητούν την απάντηση για το μεγαλύτερο απόκρυφο της ελληνικής Ιστορίας, για ένα επικίνδυνο μυστικό, που καραδοκεί επί έξι αιώνες αθόρυβα και καρτερικά, στη χοάνη του Θρύλου και της Λήθης.

Ένα μυθιστόρημα με ενδελεχή και εις βάθος έρευνα που εκτός από το μυστήριο και τη φαντασία, τις ιστορικές και αστυνομικές πτυχές του, τα φιλοσοφικά ή θεολογικά του διλήμματα, γράφτηκε κυρίως και ως ένα είδος ύμνου, μιας νοερής σπονδής, προς την πεισματώδη μάχη, την ‘’ιερή’’ θυσία του Έρωτα για να νικήσει τον Θάνατο.

Γιατί τελικά… τα μικρά και ασήμαντα ‘’αν’’ που ραδιουργούν αδιάλειπτα μέσα στο μεδούλι των καταστάσεων, των σχέσεων, των εξαρτήσεων και των συναισθημάτων… είναι αυτά που γράφουν την ιστορία.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Σεραφείμ Χανός κατάγεται από πρόσφυγες γονείς, από την Καλλίπολη και τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, παιδιά των διωγμών, των χαμένων πατρίδων και του πολέμου, που κατέληξαν στη Βόρεια Ελλάδα. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μεταπτυχιακά αναζήτησε τη γνώση ως ‘’Σύμβουλος επικοινωνίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης’’και ως υποψήφιος δρ. του Παντείου στην Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας.

Ασκεί τη δημοσιογραφία πάνω από τρεις δεκαετίες, είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΜΘ ενώ διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, του Μορφωτικού της Ιδρύματος και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της Συμβουλίου.

Το λογοτεχνικό του έργο έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βραβεύθηκε από συλλόγους πολιτισμού, τέχνης και λόγου.

Το 1998 εκδόθηκε συλλογή διηγημάτων του με τίτλο ‘’Η ουρά της τίγρης’’ από τις εκδόσεις ‘’Όμηρος’’.

Σχολιάστε