My Twitter Feed

11 Οκτώβριος, 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΚΡΙΤΕΣ: Γιόρτασαν τα 50 χρόνια τους -

Τρίτη, 11 Οκτώβριος, 2016

Αστυνομικοί σε ρόλο καθαρίστριας! -

Δευτέρα, 10 Οκτώβριος, 2016

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στο Κιλκίς -

Κυριακή, 9 Οκτώβριος, 2016

Μόνος πρώτος ο Κιλκισιακός -

Κυριακή, 9 Οκτώβριος, 2016

Κιλκίς: 36 χλμ. Φυσικού Αερίου -

Σάββατο, 8 Οκτώβριος, 2016

Βόμβα Τσογγίδη κατά Σισμανίδη! -

Παρασκευή, 7 Οκτώβριος, 2016

Σε μπλάκ-αουτ το Παλαιοντολογικό -

Πέμπτη, 6 Οκτώβριος, 2016

Υποχώρηση ανεργίας στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 6 Οκτώβριος, 2016

Παρουσίαση βιβλίου Θ. Καράογλου

karaoglou-vroutsis«Η σωστή προσέγγιση του ζητήματος της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα μας οδηγήσει σε ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτή η επιλογή να συνοδεύεται από αναγκαίες αλήθειες που καθόρισαν το παρελθόν», επισήμανε από το Κιλκίς ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, Θεόδωρος Καράογλου, παρουσιάζοντας σε εκατοντάδες καλεσμένους, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Βασίλης Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου, το βιβλίο του με τίτλο «Ορκίζομαι».

 Όπως εξήγησε: «Οι 19 προσωπικές προτάσεις που θα διαβάσετε στο βιβλίο δεν είναι άλλη μια προσπάθεια να μετατεθεί ο δημόσιος διάλογος και να παρακαμφθούν τα θέματα για τα οποία εμείς οι πολιτικοί οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Αντίθετα, είναι μια συνειδητή προσπάθεια, η συζήτηση που έχει ξεκινήσει να αποκτήσει αμφίδρομα χαρακτηριστικά, καθώς πάγια αρχή μου είναι ότι οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές δεν είναι ευθύνη μόνο των πολιτικών, αλλά και των πολιτών».

kilkis5Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα συνδιαμόρφωσης του καταστατικού χάρτη της χώρας.

«Μαζί διαμορφώνουμε τους κανόνες δημοκρατίας. Μαζί οφείλουμε να δούμε ποιες πρέπει να είναι οι συνταγματικές υποχρεώσεις και ποια τα συνταγματικά μας δικαιώματα, ώστε οι πρώτες να εκπληρώνονται και τα δεύτερα να προστατεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η ουσιαστική ανανέωση του Συντάγματος είναι ικανή να δημιουργήσει ευκαιρίες εξέλιξης και προοπτικές επιχειρηματικής πρωτοπορίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Όσον αφορά στις 19 προτάσεις που κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο, αυτές βασίζονται σε δυο άξονες: Την αναβάθμιση του πολιτικού μας συστήματος και τη θεσμική θωράκιση του Συντάγματος.

Στον πρώτο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται προτάσεις όπως κατάργηση της λίστας Επικρατείας και αντικατάσταση των Βουλευτών Επικρατείας από ομογενείς Βουλευτές, καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους απόδημους Έλληνες καθώς και καθιέρωση ενός μόνιμου εκλογικού συστήματος. Στο δεύτερο ξεχωρίζουν οι προτάσεις για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, για ευδιάκριτο διαχωρισμό εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, για ουσιαστικό έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και για μείωση του ορίου των εκλογικών δαπανών.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω προτάσεις ο δικηγόρος Ξενοφών Στεργιάδης τις χαρακτήρισε «θαρραλέες», τονίζοντας ότι «αγγίζουν την ουσία του πολιτικού συστήματος». Μιλώντας δε για το βιβλίο, το χαρακτήρισε «απαύγασμα εμπειρίας», ενώ παρατήρησε ότι «η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να είναι πραγματική και όχι… φλύαρη».

Τέλος ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε ότι το «Ορκίζομαι» είναι «επίκαιρο όσο ποτέ, γατί τολμά να ανοίξει τη συζήτηση για την αλλαγή του καταστατικού χάρτη της χώρας». Ανοίγει το δρόμο, όπως είπε ο πρώην Υπουργός, «με μέτρο και λογική για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων», σημειώνοντας με νόημα πως «χωρίς συναινέσεις, αλλαγή του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει».

Πηγή: Δελτίο τύπου από Θ. Καράογλου

Σχολιάστε