My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Παραστατίδης: Ηχηρό το ΟΧΙ

Με δήλωσή του, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης, καλεί τους τους πολίτες “να μην επηρεαστούν από τις μεθοδεύσεις” και “να πουν ένα ηχηρό ΌΧΙ στο προτεινόμενο πρόγραμμα” από τους δανειστές.

parastatidis-theodorosΗ δήλωση:

Η διενέργεια του δημοψηφίσματος, προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν τη βούλησή τους για το προτεινόμενο πρόγραμμα και μόνο για αυτό, με ένα ΟΧΙ ή με ένα ΝΑΙ, είναι μία δημοκρατική διαδικασία που επέλεξε η Κυβέρνηση στη σημερινή συγκυρία και συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια ώστε να εκφράσει την άποψή του ο ελληνικός λαός.
Ήρθε η ώρα ο λαός μας να πάρει τις τύχες του και την τύχη της χώρας στα χέρια του.

Να αποφασίσει για το μέλλον του και το μέλλον των επόμενων γενεών με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και έχει την ωριμότητα αυτή να το πράξει.

Με την πράξη της αυτή η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ουσιαστικά, μεταφέρει την εξουσία στον ίδιο το λαό.

Θεωρεί, πως ο λαός πρέπει να έχει λόγο για το πώς επιθυμεί να πορευθεί η χώρα, σε αντίθεση με τις πρακτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων οι οποίοι αποφάσιζαν χωρίς να υπολογίζουν τους πολίτες θεωρώντας τους μάλιστα ότι είναι ανώριμοι να αποφασίσουν σε σημαντικά θέματα που κρίνουν το μέλλον τους.

Μάλιστα, η συνήθης πρακτική τους ήταν αντί της διαπραγμάτευσης να υπογράφουν ό,τι τους υπαγόρευαν.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχουν τοποθετηθεί υπέρ του Όχι στο περιεχόμενο της πρότασης των δανειστών.

Μία πρόταση την οποία αν κανείς εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνει, οδηγεί μαθηματικά σε οικονομική αυτοκτονία.

Δεν είναι τυχαίο πως ούτε οι δανειστές αλλά ούτε τα εσωτερικά παπαγαλάκια τους, που στηρίζουν τις προτάσεις αυτές, δεν μιλούν για το περιεχόμενο της προτεινόμενης πρότασης, παρά μόνο επικαλούνται το επιχείρημα εξόδου από το ευρώ και την ευρωζώνη, θέλοντας να επηρεάσουν τη βούληση και να υποτάξουν το φρόνιμα του ελληνικού λαού.

Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις των δανειστών, το κάνουν προφανώς για να δικαιολογήσουν την πολιτική που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια οδηγώντας τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πως η πρόταση των δανειστών είχε τα χαρακτηριστικά εκείνα του τελεσίγραφου και κυρίως έδινε το στίγμα της προστασίας του πλούτου όπως για παράδειγμα την απόρριψη από πλευράς τους έκτακτης εισφοράς για κέρδη άνω των 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ πρότειναν την περικοπή 1,8 δις ευρώ από το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Δεν είναι τυχαίο, πως το προτεινόμενο πρόγραμμα από πλευράς των εταίρων χαρακτηρίστηκε από πολλούς ειδικούς, μάλιστα, ως «Η κόλαση του Δάντη».

Η ταύτιση πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας με τη λογική των δανειστών, δηλώνοντας υποκριτικά ότι στηρίζουν την ελληνική προσπάθεια της Κυβέρνησης, έδωσε το δικαίωμα στους εταίρους να σκληρύνουν τη στάση τους, τη στιγμή που διαφάνηκε πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να υπηρετήσουν τη δική τους πολιτική την οποία βίωσε ο λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η φιλοσοφία του προγράμματος αυτού, κινείται στη λογική να διασωθούν και να ευημερούν οι αριθμοί και να υποφέρουν οι πολίτες.

Πρέπει να επισημάνουμε πως όλα αυτά τα μέτρα που μας πρότειναν, εξωθούν τον ελληνικό λαό σε πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση.

Οι επιπτώσεις αυτές, αφορούν όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
Η τελευταία ανήθικη πράξη -και είναι ντροπή για την Ευρώπη- ήταν να περιορίσει η ΕΚΤ τη ρευστότητα προς τις ελληνικές Τράπεζες με αποτέλεσμα να επιβληθεί το capital controls, ώστε να επηρεαστεί η βούληση του ελληνικού λαού για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Καλώ τους πολίτες να μην επηρεαστούν από τις μεθοδεύσεις αυτές και να πουν ένα ηχηρό ΌΧΙ στο προτεινόμενο πρόγραμμα ώστε η Κυβέρνηση να έχει στο χέρι ένα ισχυρό ατού για μία πιο αποτελεσματική και βιώσιμη συμφωνία.

Σχολιάστε