My Twitter Feed

5 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παραιτήσεις και απειλή λουκέτου -

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Πρόσληψη 26 “οχταμηνιτών” -

Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Συγχαρητήρια Βεργίδη σε Κιλκισιακό -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

ΚΚΕ – Κιλκισιακός σημειώσατε… -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Προς λουκέτο κι η ΦΙΕΡΑΤΕΧ; -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κεντρική εκδήλωση με αισιοδοξία -

Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Η ΚΕΒΕ τώρα και στη Σερβία -

Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Μαστογράφος άνευ μαστογραφιών -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Παραιτήσεις και απειλή λουκέτου

*Δηλώσεις Π. Παππά και Στ. Παραστατίδη για το ΓΝΚ.

Αίτηση παραίτησης υπέβαλαν οι δυο γιατροί της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς, με αποτέλεσμα να απειλείται να μπει “λουκέτο” στη μεγαλύτερη και βασικότερη κλινική του ιδρύματος. Παράλληλα, υπάρχει η πληροφορία ότι και ένας από τους δυο συνολικά ακτινολόγους υπέβαλε παραίτηση.

Για τις εξελίξεις αυτές, καθώς και για τη συνεχιζόμενη μη λειτουργία του ψηφιακού μαστογράφου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Παππάς και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης προέβησαν σε αγωνιώδεις δηλώσεις για το μέλλον της συγκεκριμένης κλινικής και για το ίδιο υο νοσοκομείο.

Ο Π. Παππάς

Στη δήλωσή του, ο αν. τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει τα εξής:

“Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή η από μηνών παραίτηση ενός υπηρετούντος παθολόγου ενώ έτερος παθολόγος που μετακινείται από Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ο τρίτος παθολόγος που υπηρετεί στην κλινική εμμένει και αυτός στην παραίτησή του.

Το αποτέλεσμα είναι η παθολογική κλινική να μένει στελεχωμένη μόνο με τη διευθύντριά της. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γιατρός του υποστελεχωμένου ακτινολογικού τμήματος βρίσκεται υπό διορισμό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου οδηγούν τις κλινικές του νοσοκομείου Κιλκίς σε κλείσιμο και τους πολίτες του νομού σε απόγνωση.

Ως πότε θα γίνεται ανεκτή αυτή η κατάσταση; Εκπέμπουμε κραυγή αγωνίας και στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των πολιτών του Κιλκίς για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.”

Ο Στ. Παραστατίδης

Στη δική του δήλωση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει τα εξής:

“Με μεγάλη στενοχώρια και βαθύτατο προβληματισμό πληροφορήθηκα την αίτηση παραίτησης και των 2 ιατρών παθολόγων του Γ.Ν. Κιλκίς, η οποία θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το επικείμενο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Κιλκίς, της κυριότερης και πιο βασικής κλινικής ενός νοσοκομείου. Με την αναστολή της λειτουργίας της, οι πολίτες του νομού μας θα αναγκάζονται να απευθύνονται σε νοσοκομειακές μονάδες όμορων νομών ή σε ιδιώτες ιατρούς. Ένα ακόμη δείγμα της πλήρης κατάρρευσης του Ε.Σ.Υ., της αδιαφορίας και της έλλειψης σχεδιασμού της κυβέρνησης. Παρ’ όλη την κινητοποίηση ιατρών, νοσηλευτών, φορέων της πόλης αλλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς με εκδηλώσεις και ανακοινώσεις, η κατάσταση παρέμεινε ως είχε, δεν έγινε καμία ενέργεια από τις αρμόδιες αρχές που θα οδηγούσε σε εξεύρεση κάποιας μορφής, είτε προσωρινής είτε τελικής λύσης.

Την ίδια στιγμή υπάρχει η πληροφορία ότι και ένας ακτινολόγος υπέβαλε παραίτηση και θα μετακινηθεί σε μονάδα της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας το τμήμα με 1 ακτινολόγο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Και φυσικά με ορατό τον κίνδυνο, σχεδόν βέβαιο μάλλον, να ανασταλούν οι εφημερίες και τα περιστατικά να μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη.

Αλλά και η λειτουργία του σύγχρονου ψηφιακού Μαστογράφου στο Γ.Ν. Κιλκίς ακόμη παραμένει «στον αέρα», παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις, κι έτσι το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Προληπτικής Ιατρικής, Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού (της Φώφης Γεννηματά) δεν εφαρμόζεται. Πρόσφατα μάθαμε ότι ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού Μαστογράφου στο νοσοκομείο της Γουμένισσας, δίνοντας λύσεις στον τοπικό πληθυσμό. Αποτελεί κίνηση με σημαντικό θετικό πρόσημο. Δεν θα έπρεπε, ανάλογα, να υπήρχε ο σχεδιασμός για την άμεση λειτουργία και αυτού στο Γ.Ν. Κιλκίς; Υπάρχει άραγε; Είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουν σύγχρονα μηχανήματα και να μην τίθενται σε λειτουργία, τα οποία θα οδηγήσουν στην ανακούφιση του κόσμου.

Πραγματικά, μα πραγματικά είναι δυνατό να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις με αρνητικές συνέπειες για τον τόπο μας; Να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας και να παρακολουθούμε απαθείς; Οι αρμόδιες αρχές και οι διοικήσεις (4η ΥΠΕ – Γ.Ν. Κιλκίς) πρέπει να σκύψουν πάνω στα προβλήματα, να εργαστούν να δώσουν άμεσα τις καταλληλότερες λύσεις, χωρίς άλλη χρονοτριβή. Άμεσα, μα άμεσα πρέπει όλοι μας να δραστηριοποιηθούμε, να πιέσουμε, να αναλάβουμε ενέργειες, που θα αποτρέψουν την κατάρρευση του νοσοκομείου και θα δώσουν λύσεις βιωσιμότητας και καλής λειτουργίας. Το οφείλουμε στους πολίτες του νομού μας, οφείλουμε να εργαστούμε σθεναρά και αποφασιστικά για να έχουμε τις σωστές και υποδειγματικές υπηρεσίες περίθαλψης και νοσηλείας στον τόπο μας.”

Σχολιάστε