My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Παραίτηση προέδρου ΤΟ Αξιούπολης!

Η σύνθεση του συνδυασμού της ΝΔ στο νομό μας έκανε τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης Αξιούπολης του κόμματος, Μιχαήλ Παπαδόπουλο, δερματολόγο – αφροδισιολόγο –  διευθυντή ΕΣΥ, να υποβάλει την παραίτησή του!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Παπαδόπουλος διαφώνησε με πρόσωπα που επιλέγησαν για το ψηφοδέλτιο, θεωρόντας ότι δεν αποτελεί “ψηφοδέλτιο νίκης”. Πάντως, η παραίτησή του υποβλήθηκε πριν υπάρξει η σημερινή εξέλιξη με την παραίτηση Συμπιλίδη και δεν σχετίζεται με το πρόσωπο του πρώην βουλευτή. Συγκεκριμένα, η δήλωση παραίτησης συντάχθηκε προχθές Τετάρτη.

Η δήλωση έχει ως εξής:

Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της παράταξής μας στο νομό Κιλκίς, και επειδή αισθάνομαι αδυναμία να υποστηρίξω στο σύνολό του ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο . παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου της τοπικής επιτροπής της ΝΔ στην Αξιούπολη και να απευθύνεστε για ό,τι χρειάζεστε στην περιοχή μας στον αντιπρόεδρο κ. Αποστολίδη Ευάγγελο.

Προσωπικά παραμένω απλός στρατιώτης της παράταξης όπως ήμουν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από τότε που πρωτοαπόκτησα πολιτική συνείδηση .

Εύχομαι στους υποψήφιους καλό αγώνα και στην παράταξη καλά αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία .”

  Άρθρο Σε άρθρο του με τίτλο “Λίγες σκέψεις πολιτικής ενός Νεοδημοκράτη”, που δημοσιεύτηκε παλαιότερα στην τοπική εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ο κ. Παπαδόπουλος τόνιζε τα εξής:

Έτυχε σε μας και στα παιδιά μας να ζήσουμε , αυτές τις δύσκολες εποχές για όλους τους εντός των τειχών Έλληνες , καταστάσεις πρωτόγνωρες και τραγικές , αποτέλεσμα εγκληματικών λαθών  που έκαναν θλιβεροί πολιτικοί , άνθρωποι  στα χέρια των οποίων ο Ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε  την τελευταία τριαντακονταετία τις τύχες του πιστεύοντας αφελώς τα ‘ ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ’, άνθρωποι που δεν δίστασαν να υποθηκεύσουν το μέλλον των επόμενων γενεών στο βωμό των προσωπικών και κομματικών τους επιδιώξεων , με αποκορύφωμα  τα εγκλήματα πολιτικής της τελευταίας διετίας , λαθών που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τα διαβάζει και δεν θα τα πιστεύει . Φυσικά δεν είναι άμοιρη ευθυνών  και η τελευταία διακυβέρνηση της χώρας από την παράταξη της οποίας είμαι μέλος , κυρίως επειδή άφησαν την κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο . Ως εκ τούτου κάποιο μερίδιο ευθύνης  για την σημερινή κατάσταση νιώθω ότι αναλογεί και σε μένα  , επειδή ήμουν πολύ εύπιστος και δεν έψαχνα βαθύτερα σε όσα μας έλεγαν . Φαντάζομαι ότι το ίδιο δυσάρεστο συναίσθημα βιώνουν και πολλοί άλλοι συνέλληνες των δύο παρατάξεων που ήταν στην κυβέρνηση αυτά τα χρόνια .

    Τι είναι , όμως , εκείνο που θα μπορούσε να αλλάξει ώστε να μην έρθουμε ξανά στην ίδια κατάσταση ; Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει ο καθένας να το προσπαθήσει μέσα στην παράταξη που ανήκει .

    Κατ΄ αρχάς δέχομαι ότι δεν υπάρχει άλλο πολίτευμα ,  εκτός της δημοκρατίας  , στο οποίο τα μέλη των πολιτικών κομμάτων έχουν σε τέτοιο βαθμό την δυνατότητα να επηρεάσουν και την πολιτική που ακολουθεί ένα κόμμα και τον τρόπο που εφαρμόζει κάποιες πολιτικές . Με αυτό ως βάση μπορώ να διαπιστώσω ότι ο κανονισμός λειτουργίας του κόμματός μας είναι δομημένος ικανοποιητικά και παρέχει δυνατότητα δημοκρατικής εφαρμογής σε όλα τα επίπεδα και συνεπώς θα έπρεπε να ήμαστε όλοι ευχαριστημένοι . Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο όμορφα όσο φαίνονται και ως εκ τούτου υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης .

     Ξεκινώντας από τη βάση του δικού μας κόμματος διαπιστώνω ότι χρησιμοποιείται στην πράξη από τους μεγαλόσχημους μόνο ως άβουλη δεξαμενή ψήφων και ως άμορφο πλήθος χειροκροτητών στις διάφορες εκδηλώσεις των ‘σπουδαίων’. Της έχουν δοθεί αρμοδιότητες και δράσεις ανούσιες και δίχως κάποιο ειδικό βάρος για να θεωρείται ότι συμμετέχει στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κάτι ουσιαστικότερο όπως ο καταρτισμός του ψηφοδελτίου των εθνικών εκλογών ή η πρόταση για στελέχη που πρέπει να επανδρώσουν κάποιες υπηρεσίες . Τώρα το ψηφοδέλτιο καταρτίζεται μετά από επαφές των ενδιαφερομένων με κάποιο ‘φωτισμένο’ στέλεχος της παράταξης στις δε επιτροπές ή συμβούλια μπορούν οι πολιτικοί να διορίσουν όποιο συγγενή ή κουμπάρο ή φίλο θέλουν με τραγικά αποτελέσματα , όπως είδαμε,  σε θέματα διαφθοράς . Πιστεύω πως οι προτάσεις για. όλους τους παραπάνω θα μπορούσαν να γίνουν από τις τοπικές επιτροπές προς τη ΝΟΔΕ και εκεί , κατόπιν επιλογής , να γίνει η πρόταση για την όποια προώθηση αντικειμενικά αξιόλογου στελέχους .  Επίσης , όπως έχω προτείνει παλαιότερα εγγράφως εν όψει κάποιου συνεδρίου , θα έπρεπε όποιος προτείνει άτομο για κάποια θέση να έχει και την ευθύνη για την σωστή δράση του ατόμου αυτού , με αυτοματισμό κάποιας ποινή ( ίσως έκπτωση από αξίωμα ) σε περίπτωση κακής πρότασης .

     Ανεβαίνοντας την ιεραρχία η δυσαρμονία συνεχίζεται με την αποδυνάμωση της ΝΟΔΕ η οποία μπορεί να οργανώσει βέβαια κάποιο χορό ή μπορεί να βοηθήσει τα μέλη σε τοπικές εκλογές σε συλλόγους και επιμελητήρια ,την κύρια όμως πολιτική δύναμη μέσα στο νομό την έχουν , πολύ κακώς , τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών. Έτσι βλέπουμε τη ΝΟΔΕ ,που πρέπει να είναι ο μακρύς βραχίονας του κέντρου στην περιφέρεια  , να είναι ο φτωχός συγγενής απέναντι σε κάποιους παρατρεχάμενους και κάποιους  υπαλλήλους των βουλευτικών γραφείων . Φτάνει , μάλιστα , στο σημείο να μην εξυπηρετείται μέλος του κόμματος από ένα πολιτικό γραφείο επειδή , λέει , είναι ψηφοφόρος του άλλου βουλευτή . Πιστεύω ότι θα έπρεπε να περιορισθεί ο αριθμός των γραφείων που μπορεί να έχει ένας βουλευτής ανά την επικράτεια –όχι 1 στην έδρα του νομού και 1 στην περιφέρεια και 1στην Θεσσαλονίκη και 1 ή 2 στην Αθήνα – καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που χρησιμοποιεί ,επειδή όλα αυτά συνεπάγονται αυξημένα έξοδα και για τον βουλευτή και για το κράτος και συνεπώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αθέμιτες συναλλαγές .Έτσι τα θέματα του νομού θα τα διαχειριζότανε η Νομαρχιακή Επιτροπή δίχως διαγκωνισμούς και αντιδικίες για το ποιος μεσολάβησε για το ένα και ποιος για το άλλο έργο ή ποιος εξυπηρέτησε περισσότερους και ποιος λιγότερους πολίτες . Ίσως με αυτόν τον τρόπο και οι βουλευτές να μπορούσαν να κάνουν σωστότερα αυτό για το οποίο εκλέγονται δηλαδή να βουλεύονται εντός του κοινοβουλίου για τα εθνικά θέματα και όχι να βολεύονται λαμβάνοντας το μισθό και παρευρισκόμενοι μόνο σε ψηφοφορίες ( όπου , ίσως , δεν ξέρουν και περί τίνος ψηφίζουν ) .

     Το τι συμβαίνει σε υψηλότερα κλιμάκια δεν γνωρίζω ακριβώς και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη δίχως στοιχεία εμπειρίας ,είμαι βέβαιος , όμως , ότι και εκεί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης .

     Ένα πρόβλημα  που με προβληματίζει έντονα –και που το γνωρίζω καλά ως πρόεδρος τοπικής – είναι το πρόβλημα της οικονομικής δυσπραγίας των οργανώσεων σε όλες τις βαθμίδες . Το ατύχημα είναι ότι το πρόβλημα αυτό φτάνει μέχρι και το κεντρικό ταμείο  με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτη μια υπόνοια παραβατικότητας στα οικονομικά του κόμματος . Πιστεύω ότι ,  στη βάση της παράταξης , οι φίλοι και τα μέλη πληρώσαμε και πληρώνουμε για χρόνια και χρόνια και οικονομικά και με το αίμα της ψυχής μας  την πίστη μας σ΄ αυτήν την παράταξη .Είναι καιρός να πληρώσουν και όσοι πληρώνονται επειδή είναι Νεοδημοκράτες και έχουν τοποθετηθεί σε αμειβόμενη θέση ( σε διοίκηση , σε επιτροπές κλπ ) ή έχουν εκλεγεί στην τοπική αυτοδιοίκηση ή έχουν γίνει βουλευτές ή ευρωβουλευτές ή υπουργοί . Όλοι αυτοί θα πρέπει , πριν τοποθετηθούν , να αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εκχωρούν μέρος των αμοιβών τους ( ίσως ένα 10% ή ανάλογα με το ύψος των αποδοχών ) στο κόμμα . Έτσι και το ταμείο του κόμματος θα ενισχυθεί και οι οργανώσεις θα λειτουργήσουν πιο αποδοτικά και θα αποκατασταθεί κάποιο αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ των μελών της παράταξης .

    Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι το ότι δεν έχουμε προχωρήσει σε αυτοκριτική , παρά τις επανειλημμένες εκλογικές αποτυχίες σε Ευρωπαϊκές ή εθνικές εκλογές , με δικαιολογία την αποφυγή της εσωστρέφειας εν όψει μιας νέας αναμέτρησης .Έτσι , όμως , εξακολουθούν να υπάρχουν υπόνοιες συγκάλυψης ευθυνών ορισμένων παραγόντων ενώ συσσωρεύεται και δεν εκτονώνεται ο θυμός , στη βάση του κόμματος , εναντίον ατόμων και καταστάσεων . Πιστεύω ότι πρέπει να προβλεφτούν καταστατικές διατάξεις άμεσης εφαρμογής τέτοιων ελέγχων και ίσως και αυτόματης διαδικασίας επιβολής διοικητικών ή πειθαρχικών μέτρων σε πράξεις που πληγώνουν την παράταξη .

    Στην παρούσα συγκυρία πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία, και με τις θέσεις που διατύπωσε και με τη μερική συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου , κάνει το καλύτερο που μπορεί για τον τόπο αφήνοντας στην άκρη το κομματικό της συμφέρον πράγμα που θα εκτιμηθεί δεόντως από του Έλληνες στις επόμενες εκλογές . Εμένα , προσωπικά , δεν με ενδιαφέρει η αυτοδυναμία στην επόμενη κυβέρνηση εάν προηγουμένως δεν εξασφαλισθεί ότι φαινόμενα υπεροψίας , όπως αυτά που εμφανίσθηκαν σε όλες τις προηγούμενες αυτοδύναμες κυβερνήσεις , θα πατάσσονται αυτόματα και δια ροπάλου . Θα πρέπει , επιτέλους , να γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής μας ζωής η σεμνότητα και η ταπεινότητα  , όπως τη διακήρυξε ο Κώστας Καραμανλής , και όχι μόνο στα λόγια .

    Με αυτές τις λίγες πολιτικές σκέψεις και ελπίζοντας ότι και άλλοι θα προβληματιστούν  για τα πολιτικά θέματα , εύχομαι σ΄ όλους του Έλληνες υγεία, δύναμη ψυχική και πίστη στο Θείο βρέφος , που θα έρθει στον κόσμο σε λίγες μέρες, ότι  τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από το νέο έτος . 

Σχολιάστε