My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση για εφημερίες

eirini-agathopoulou-001Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, σχετικά με το θεσμό των εφημεριών στα νοσοκομεία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Κώστας Ζαχαριάς, Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Ζερδελής “εξέθεσαν για μία ακόμη φορά τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και τα οποία, διαρκώς διογκούμενα εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, προδιαγράφουν με μαθηματική ακρίβεια την όχι πλέον μακρινή πραγματικότητα μιας υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας”.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς το θέμα των εφημεριών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον υπουργό την επαναφορά του συστήματος πληρωμής των εφημεριών σ’ αυτά που ίσχυαν με το ν.3868/2010, και εξέθεσαν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του τόπου μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ειρήνη Αγαθοπούλου αναφέρθηκε και στις εφημερίες του λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού των νοσοκομείων, σημειώνοντας σχετικά:

«Κύριε Υπουργέ, να μην ξεχνάμε ότι στα νοσοκομεία, εκτός από τους γιατρούς, δουλεύουν και κάποιοι άλλοι επιστήμονες, κάποιων άλλων ειδικοτήτων, όπως ψυχολόγοι, φαρμακοποιοί, χημικοί, βιοχημικοί, οι οποίοι και αυτοί ασκούν εικοσιτετράωρη εφημεριακή απασχόληση, οι οποίοι όμως δεν δικαιούνται το ρεπό της επόμενης ημέρας, όπως δικαιούται το ιατρικό προσωπικό, από το 2010 και έπειτα, παρόλο που και αυτοί καλούνται να εργαστούν περισσότερο από 30 ώρες, συνεχόμενες και μάλιστα σε όλο και αυξανόμενη συχνότητα, λόγω της μείωσης του προσωπικού που υπάρχει σε πάρα πολλά νοσοκομεία και αυτό εντείνεται, μέρα με τη μέρα, το τελευταίο διάστημα. Καταλαβαίνετε και να μην μπω σε διαδικασία να αναλύσω το τι σημαίνει αυτό, να δουλεύει ένας άνθρωπος περισσότερες από 30 ώρες, συνεχόμενες, τόσο για τον ίδιο, όσο και κατά αποδοτικότητά του και ειδικά σε τέτοιες θέσεις ευθύνης. Θα ήθελα να μας πείτε αν το έχετε υπόψη σας, εάν πρόκειται να υπάρξει κάποια ρύθμιση για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και αν όχι, τουλάχιστον, να ληφθεί υπό όψιν από δω και πέρα, ώστε να γίνουν περαιτέρω ενέργειες, διότι πραγματικά έχει ενταθεί πάρα πολύ το πρόβλημα, λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει τελευταία και αναγκάζονται, σε πολύ μεγάλη συχνότητα, μέσα στο μήνα, να δουλεύουν με τέτοια βάρβαρα ωράρια».

Απαντώντας στην τοποθέτησή της, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Θα συμφωνήσω με την κυρία Αγαθοπούλου γι’ αυτά τα οποία είπε, θα δούμε πώς θα τα διαχειριστούμε. Δεν είμαι έτοιμος να σας δώσω απάντηση, θα το δω με τον κ. Καλλίρη επιστρέφοντας στο Υπουργείο και θα δούμε τι άλλο μπορούμε να  κάνουμε».

Η πολιτική ευγένεια εντός Κοινοβουλίου συνοδεύεται όμως από την κυβερνητική «αγένεια» και «αμέλεια» προς τους εργαζόμενους αυτού του τόπου από την κυβέρνηση. Και όσο οι κυβερνητικές πολιτικές θα συνεχίζουν να βλάπτουν την υγεία των πολιτών, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα βρίσκεται απέναντι, εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Σχολιάστε