My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Παράσταση Καραγκιόζη στο Κιλκίς

«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΠΟΥΛΙ » | ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ

Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 | Ώρα 12:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για το έργο:

Όλοι ψάχνουν να βρουν το πουλί που κάνει τα χρυσά αβγά. Κανείς όμως δεν το έχει δει για να ξέρει πως είναι. Όσοι πάλι ψάχνοντας το είδαν γύρισαν τρομαγμένοι και δεν λένε πολλά.

Ακούγοντας όλα αυτά ο Καραγκιόζης, περίεργος όπως είναι, πείθει τον Χατζηαβάτη να πάνε να ψάξουν και αυτοί για πουλί που κάνει τα χρυσά αβγά. Θα καταφέρουν να το βρουν; Θα ανακαλύψουν τι είναι αυτό που όλοι όσοι έψαχναν το πουλί, τους τρόμαξε;

Ένα παλιό λαϊκό παραμύθι ζωντανεύει στην σκηνή του Χρήστου Στανίση, με μουσικές και τραγούδια του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ.

Χρήστος Στανίσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών και του λαϊκού θεάτρου από τον Ευγένιο Σπαθάρη.

Από το 1993 παίζει επαγγελματικά σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, παιδικά πάρτυ, σε εκδηλώσεις δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, σε φεστιβάλ Ελλάδα και εξωτερικό, σε διάφορα μουσεία κ.α.

Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι και τον Ιούνιο του 2010 παρουσιάσει στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης την εκπομπή «η Ελλάδα μέσα από το θέατρο σκιών» όπου ανεβάζει κλασικές κωμωδίες του Καραγκιόζη αλλά και διασκευάζει και ιστορίες από την αρχαία και νεότερη Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ζωγράφους και χορευτές όπως οι : Ψαραντώνης, Αγάθωνας, Μίμης Πλέσσας, Χριστόδουλος Χάλαρης,, Ross Daly, Αντώνης Καφετζόπουλος, Βαγγέλης Τάκος, Νίκος Δημητράτος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Κώστας Αλεξανδρίδης κ.α.

Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και συνεργάτης του Λαογραφικού και εθνολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης.

Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν. Κορέα, στο μουσείου παγκοσμίου κουκλοθεάτρου στην Ισπανία, στο μουσείο θεάτρου σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.

  • ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θέατρο Σκιών Χρήστου Στανίση
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς
  • ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: του Δήμου Κιλκίς
Σχολιάστε