My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση!

Η περίπτωση του Κοινωνικού Ιατρείου του Κιλκίς αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα δομής κοινωνικής αλληλεγγύης, από την οποία οφείλει να εμπνευστεί η αριστερά για τον επανασχεδιασμό των δομών του κράτους πρόνοιας.
 
Αυτό είναι το σχόλιο του Left.gr για το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο (Κ.Ι.Φ.) του Κιλκίς, για το οποίο η ιστοσελίδα ζήτησε πληροφορίες απ` τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, Ειρήνη  Αγαθοπούλου, που συμμετέχει στο εγχείρημα.
Γράφει, λοιπόν, η ιστοσελίδα: “Τα φάρμακα παρέχονται από κατοίκους του νομού, ενώ το φαρμακείο εξυπηρετεί εκτοντάδες πολίτες από ολόκληρο τον νομό. Επίσης, εκτελεί συνταγές ασφαλισμένων κι έχει προχωρήσει στην έκδοση 100 καρτών υγείας για άπορους πολίτες. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πώς το κοινωνικο φαρμακείο τροφοδοτεί με φάρμακα το νοσοκομείο του Κιλκίς, ενώ τροφοδοτει και μια σειρά νησιών μέσω της εθελοντικής ομάδας “Γλάροι του Αιγαίου”. Στο φαρμακείο εργάζονται εθελοντές φαρμακοποίοι και γιατροί, καθώς λειτουργεί και κοινωνικό ιατρείο μια φορά την έβδομάδα, και πολίτες που παρέχουν γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη.”
Με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε πόσοι και ποιοί, κυρίως απ` την πλευρά της σημερινής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ήταν αυτοί που αντιδρούσαν στη λειτουργία του Κ.Ι.Φ. και πόσο οικτρά διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!


Σχόλια
One Response to “Παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Απο την τελευταία επισήμανση ορμώμενος θέλω να πώ, οτι αυτό το πετυχημένο εγχείρημα του κοινωνικού φαρμακείου-ιατρείου στην πόλη μας είναι το πιό απτό παράδειγμα του τί σημαίνει να είναι κάποιος στην πράξη προοδευτικός και του τί σημαίνει συντηρητικός. ‘Eτσι για να καταλαβαίνουμε ορισμένες έννοιες που διατυπώνονται απο καιρού εις καιρόν σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σχολιάστε