My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί, ΠΑΟΚ και γαλέτα!

Για τον Σ. Φ. ΠΑΟΚ Νεάπολης “Μπέλος”.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.


Πανηγυρισμοί με το κύπελλο που κατέκτησε το τμήμα ΧαντΜπωλ, κάτω από το πανό του Σ.Φ. Νεάπολης,  της αγαπημένης μου Νεάπολης, όπου έζησα 32 χρόνια και οι Νεαπολίτες με τίμησαν επανειλημμένα εκλέγοντάς με δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του αείμνηστου Αλ. Μπινιώρη.

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης ιδρύθηκε το 1963 και είναι ο αρχαιότερος Σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ και όλων των ομάδων. Φέτος έκλεισε 54 χρόνια ζωής και δράσης!

Η ιδέα ξεκίνησε από το κουρείο του Θόδωρου Δημητρίου, του «Κουρέα» όπως τον φωνάζαμε όλοι, του αξέχαστου συντρόφου μου στο ΚΚΕ και αγαπητού φίλου, από αγνούς φιλάθλους, που είχαν ενθουσιασμό και πάθος που ξεπερνούσε τα όρια. Σκοπός του συνδέσμου ήταν να προστατεύονται τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και να βοηθιέται το έργο της διοίκησης..

Το 1966, και ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν στο φόρτε της, δώδεκα συνδεσμίτες της Νεάπολης κατέβηκαν στον Πειραιά για την περίφημη “απαγωγή του Κούδα”. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την περίοδο, η Νεάπολη, θεωρούνταν από όλους τους αλλόθρησκους, ως ο πιο σκληρός σύνδεσμος στην Ελλάδα.

Το 1967 το καθεστώς της Χούντας διέλυσε το σύνδεσμο, με αφορμή πολιτικούς λόγους, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του, ήταν μέλη και στελέχη της Νεολαίας Λαμπράκη και της ΕΔΑ.

Ένα από τα σημαντικά γεγονότα ήταν όταν στις 13 Μάρτη του 1974 στον επαναληπτικό αγώνα με την Μίλαν, τα μέλη του Συνδέσμου μαζί με Έλληνες  φοιτητές στην Ιταλία, σήκωσαν πανό με γραμμένο το σύνθημα «Κάτω η Χούντα» με αποτέλεσμα με την επιστροφή στην Ελλάδα να συλληφθούν πολλά μέλη που απελευθερώθηκαν μετά από ημέρες προσπαθειών από τους Αείμνηστους Γ. Παντελάκη και Β. Σεργιανίδη.

Μετά την πτώση της Χούντας, το 1974, ο σύνδεσμος επανιδρύθηκε και συνέχισε την λειτουργία του μέχρι τις αρχές του ’80. Για ένα χρονικό διάστημα ο σύνδεσμος θα κλείσει. Παρόλα αυτά οι Νεαπολίτες θα συνεχίσουν να δίνουν δυναμικά το παρών, τόσο στη Τούμπα, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο σύνδεσμος θα ανασυνταχτεί και θα ξαναστεγαστεί.

Το καλοκαίρι του ’98, ο σύνδεσμος δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα της ιστορίας του. Ο Γιώργος Μπεληγιάννης, φεύγει πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Η ηγετική του φυσιογνωμία, αλλά και ο ανοιχτός του χαρακτήρας, τον έκαναν αγαπητό σε όλους, και έτσι το 1992, σε ηλικία 25 ετών, εκλέχτηκε πρόεδρος στο σύνδεσμο, τον οποίο ανέβασε στα ύψη. Μεγάλη προσωπικότητα, όχι μόνο για την Νεάπολη, αλλά και για όλο το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ.

Μετά τον θάνατό του ο Σύνδεσμος μετονομάσθηκε σε Σ.Φ.Νεάπολης «Μπέλλος»

ΠΑΟΚάρα μου, Ποιος να συγκριθεί μαζί σου!!!

25-4-2017

Σχολιάστε