My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Συγκέντρωση κι εξόρμηση ΠΑΜΕ

Εκτός από την απεργιακή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που ακολούθησε δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης του Κιλκίς, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη και εξόρμηση στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, στην είσοδο της οποίας μέλη του είχαν συνάντηση με εργαζόμενους.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Ειρήνης και στη ΒΙΠΕ, το ΠΑΜΕ Κιλκίς εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Τη μάχη της Απεργίας έδωσαν την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη οι ταξικές δυνάμεις στο Κιλκίς, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα.

Από τα ξημερώματα βρέθηκαν στην είσοδο της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, και με σύνθημα «Αντεπίθεση Τώρα! Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή επίθεση», εξέφρασαν την ανάγκη για οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης του νομού, την ανάγκη συνολικά οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που παίρνονται κατ’ εντολή των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, βρέθηκαν στην είσοδο της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου – όπως και τις προηγούμενες μέρες είχαν βρεθεί έξω από τις πύλες των εργοστασίων με το κάλεσμα για την απεργία – για να δώσουν κουράγιο στους συναδέλφους τους που αγανακτούν από τα απανωτά αντιλαϊκά χτυπήματα και ζουν στο πετσί τους το βάθεμα της εκμετάλλευσης, ώστε να κάνουν το βήμα στον αγώνα, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, στον κυβερνητικό αυταρχισμό, στο συμβιβασμό και την υποταγή της διοίκησης του εργατικού κέντρου, όπως και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, την ομιλία έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς και μέλος του ΔΣ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.

Από την αρχή της ομιλίας του, αναφερόμενος στη σημασία της απεργίας σημείωσε:

«Σήμερα απεργούμε, γιατί πρέπει να πάρουν μαχητική απάντηση τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ, που περνάνε μέσα από την τρίτη “αξιολόγηση”, το “συμπληρωματικό μνημόνιο” και τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία μονιμοποιούν και εμπλουτίζουν όλα τα προηγούμενα μέτρα.

Σήμερα απεργούμε για να σπάσει το κλίμα ανοχής και αναμονής που καλλιεργούν κυβέρνηση και εργοδοτικές ενώσεις, με τη στήριξη των συνδικαλιστών τους στο κίνημα, με κάλπικες υποσχέσεις και απειλές.

Απεργούμε για να στραπατσαριστεί η προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν την πολιτική της.»

Στη συνέχεια ανέφερε:

«Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί από περισσότερους ο βρώμικος ρόλος που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προωθώντας όσα δεν τόλμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει στην οργάνωση της απεργίας.

Όσο πιο γρήγορα ξεπεραστούν αυταπάτες, ψεύτικες προσδοκίες, απογοητεύσεις, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει ο λαός να ανοίξει το δρόμο, έτσι ώστε να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα, να ανακτηθούν οι απώλειες για τους εργαζόμενους από τα χρόνια της κρίσης, να ανοίξει ο δρόμος για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού.»

Επίσης, αναφέρθηκε στη στάση και το ρόλο της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών του νομού, οι οποίοι για ακόμα μία φορά δεν έκαναν το παραμικρό για την επιτυχία της απεργίας, δεν βρέθηκαν στους εργασιακούς χώρους να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, σε πολλές περιπτώσεις καλλιεργούσαν και τη θεωρία της αναποτελεσματικότητας της απεργίας υποτάσσοντας το κίνημα στα συμφέροντα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Και σ’ αυτή την απεργία, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις συνδικαλιστών και εκλεγμένων σε ΔΣ που δεν απήργησαν, που δεν κατέβηκαν ούτε στην απεργιακή συγκέντρωση που οι ίδιοι καλούσαν σε ανακοινώσεις τους.

Ακόμα, αναφέρθηκε σε ΔΣ σωματείων που δεν συνεδρίασαν ποτέ, ή που συνεδρίασαν το προηγούμενο μεσημέρι, για να οργανώσουν την απεργία της επόμενης ημέρας.

Τέλος, σχολίασε και το γεγονός πως την ίδια ώρα που οι συνδικαλιστές αυτοί βρίσκονται μακριά από τους εργαζόμενους, στέκονται δίπλα στα αφεντικά τους συμμετέχοντας σε διάφορες ημερίδες, σεμινάρια κτλ. όπως το πρόσφατο που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο για την «ηθική και την επιχειρηματικότητα».

Σ’ αυτό το σημείο ο Τάσος Βασιλακάκης, έθεσε το ερώτημα:

«Για ποια ηθική και ποια ανάπτυξη μιλάνε:

  • Όταν κυριαρχεί η απληρωσιά μηνών που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσα σε επιχειρήσεις – κάτεργα των βιομηχάνων;
  • Όταν κυριαρχούν τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα μέσα στους χώρους δουλειάς που αφήνουν εργαζόμενους σακατεμένους ή ακόμα και νεκρούς;
  • Όταν κυριαρχεί το ξήλωμα των δικαιωμάτων που επιδιώκει ο ΣΕΒ μαζί με την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ;
  • Όταν κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων;
  • Όταν κυριαρχεί η δουλειά μέρα – νύχτα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και εμείς να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες μας;»

Οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συνεχή επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης, να συζητήσουν, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία.

Με τον αγώνα μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους.

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος, εκτός από εμάς. Εμείς θα επιβάλουμε το δίκιο μας και θα ανατρέψουμε την κατάσταση. Κανένας άλλος δεν μπορεί.”

Σχολιάστε