My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Παμε σινεμα, παμε home!

Συνεχίζονται την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 9 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.  και αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς. Θα προβληθεί η ταινία “HOME”, σε σκηνοθεσία Γιαν Αρτίς Μπερτράν (Γαλλία, 2009, 110′).

Το Home ήταν η πρώτη ταινία που προβλήθηκε την ίδια μέρα σε 50 χώρες και σε όλες τις πλατφόρμες: κινηματογράφος, dvd, τηλεόραση και internet. Πρόκειται για μια από τις πιο προσεγμένες παραγωγές στην ιστορία του ντοκιμαντέρ, με εικόνες πολύ δυνατές, που επιζητούν τη συμμετοχή όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος, πείθοντας μας για την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης. Τα έσοδα της ταινίας παραχωρήθηκαν στο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, GoodPlanet, που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος

 Σύνοψη: Μέσα σε λίγες μόνο δεκαετίες, η ανθρωπότητα κατάφερε να διαταράξει την ισορροπία του πλανήτη, που είχε επιτευχθεί ύστερα από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Το τίμημα είναι υψηλό. Όμως είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι. Η ανθρωπότητα έχει ακόμη το περιθώριο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια ν’ αναστρέψει την τάση αυτή, ν’ αντιληφθεί σε ποιο βαθμό έχει φτάσει η καταστροφή του φυσικού πλούτου της Γης από τον άνθρωπο και ν’ αλλάξει τα πρότυπα κατανάλωσης.

Ο Iαν Αρτύς-Μπερτράν μας παρουσιάζει αυτά τα μοναδικά ντοκουμέντα σε μια ταινία που αποτελείται αποκλειστικά από εναέρια πλάνα γυρισμένα σε πάνω από πενήντα χώρες. Με αυτή την ταινία μοιράζεται μαζί μας το θαυμασμό του και την ανησυχία του και θέτει τη βάση για το οικοδόμημα, που όλοι μαζί πρέπει να χτίσουμε ξανά.


 

Σχολιάστε