My Twitter Feed

4 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΜΕ: Σε Νοσοκομείο και ΔΟΥ

Την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε από συνδικαλιστές και εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ περιοδεία στο Νοσοκομείο και στη ΔΟΥ Κιλκίς. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Γιάννης Κουρμούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και η Αθηνά Γραμματικοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

pame-logoΚύριος σκοπός της περιοδείας ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων για τη δίμηνη πανελλαδική δράση του ΠΑΜΕ για το ζήτημα της ανεργίας, η οποία έχει βασικό σταθμό τα συλλαλητήρια στις 4 Οκτώβρη το πρωί, στις μεγάλες πόλεις της χώρας όπως και στο Κιλκίς και κορυφώνεται με το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη.

Όπως αναφέρθηκε, στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Ενώ ακόμα και όσοι εργάζονται είναι «σχεδόν» άνεργοι, γιατί είτε μένουν απλήρωτοι για μήνες, είτε είναι αυτοαπασχολούμενοι και βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο κλεισίματος της επιχείρησής τους, είτε κινδυνεύουν με απόλυση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Άρα απαιτείται οι άνεργοι μαζί με τους εργαζόμενους να βγουν στο προσκήνιο, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και όχι να περιμένουν πότε η μια ή η άλλη κυβέρνηση θα λύσει τα προβλήματά τους. Εξάλλου, όλα τα δικαιώματα των λαών ιστορικά κατακτήθηκαν στους δρόμους της ταξικής πάλης και δε χαρίστηκαν από καμιά αστική κυβέρνηση. Τονίστηκε, επιπλέον, η ανάγκη τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην αρκούνται σε αμυντικούς αγώνες, αλλά να παλέψουν συνολικά στην επίθεση που δέχονται και με τους αγώνες τους να επιβάλλουν το δίκιο τους.

Ακόμα, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στη ΔΟΥ, συζητήθηκαν τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού, τα ενδεχόμενα συγχώνευσης και κατάργησης τμημάτων ή ολόκληρων υπηρεσιών, καθώς και το θέμα της αξιολόγησης, η οποία όπως σημειώθηκε αφορά όλο το λαό, γιατί δεν έχει σκοπό οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν σύγχρονες και καλύτερες, αλλά στοχεύει στην αναμόρφωση του αστικού κράτους σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση, στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στο χώρο του Δημοσίου, στην καθυπόταξη και χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, στη μισθολογική τους καθήλωση.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να βάλουν το ζήτημα της συμμετοχής στη δράση για την ανεργία στο Σωματείο τους και να συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Επίσης, αναζήτησαν το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, για να ενημερώσουν τα μέλη του για την πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων, όμως δεν βρήκαν κανέναν, γιατί το ΔΣ βρισκόταν στη συνάντηση με τον υφυπουργό υγείας (ο οποίος επισκέφτηκε την ίδια μέρα το νοσοκομείο). Προκαλεί βέβαια εντύπωση το γεγονός ότι ενώ τα εργασιακά δικαιώματα χτυπιούνται το ένα μετά το άλλο, ο τομέας της υγείας – πρόνοιας οδεύει προς πλήρη εμπορευματοποίηση και οι απολύσεις καραδοκούν, η διοίκηση του σωματείου προτίμησε να συναντήσει τον υφυπουργό και όχι να τον «υποδεχτεί» με μία αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Δελτίο τύπου από ΠΑΜΕ

Σχολιάστε