My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΠΑΜΕ: Παράσταση για Εκπαίδευση

Παράσταση στη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Κιλκίς με αφορμή την “κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που κάνει ακόμα χειρότερο και πιο ταξικό το σχολείο”, έκανε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε έχει ως εξής:

“Ως μια πρώτη αντίδραση στην επιδίωξη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να φέρει σε διαβούλευση – εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με τα σχολεία κλειστά – το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που είχε στα σκαριά, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (η δύναμη που στηρίζει το ΠΑΜΕ), προχώρησε σε ανάρτηση πικετών έξω από τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Κιλκίς.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, καθώς και από δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βάλει σε καραντίνα το συνδικαλιστικό κίνημα και τις διεκδικήσεις, παρά την απόπειρα τρομοκράτησης της αστυνομίας σε συνδικαλιστές που βρέθηκαν χθες στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις αποτελούν συνέχεια της πρώτης κινητοποίησης των εκπαιδευτικών, σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απρίλη στο Υπουργείο Παιδείας, που είχαν σκοπό να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Σωματείων για μέτρα στήριξης των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας «διαρρέουν» την πρόθεσή τους να καταθέσουν νομοσχέδιο που αφορά στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, όπως αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και των Γυμνασίων, αλλαγές του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια.

Αυτή η πράξη μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία. Και μόνο το γεγονός ότι έρχεται σε αυτές τις συνθήκες ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι μόνο αρνητικό περιεχόμενο μπορεί να έχει.

Γι’ αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ακριβώς, γι’ αυτό το λόγο είναι ανάγκη και τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών στο Κιλκίς, να μην αρκούνται μόνο σε ανακοινώσεις «για τα μάτια του κόσμου», ακολουθώντας τις μόνιμα απούσες από τους αγώνες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αλλά να βγουν μπροστά, να πάρουν πρακτικά μέτρα για να σταματήσουν τα κυβερνητικά σχέδια.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έδειξε και χθες πως έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει, και θα απαντήσει!

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία.

Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ούτε τώρα, ούτε ποτέ.
  • Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

Δείτε τη δήλωση του Κώστα Σιδηρόπουλου, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας.

Σχολιάστε