My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ANKI: Γαστρονομία και τουρισμός -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Λ. Καχριμάκη -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΠΑΜΕ: Καμιά απόλυση στο Δημόσιο

Με σύνθημα “Καμία διαθεσιμότητα – Καμία απόλυση – ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ”, το ΠΑΜΕ Δημοσίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

1. Περίπου 10.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της άμεσης απόλυσης, μέσω διαθεσιμότητας. Στην κυριολεξία δέκα χιλιάδες οικογένειες μπήκαν στο σφαγείο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στις 28 Νοέμβρη 2012 πρότειναν άμεσα 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ως απάντηση στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, στην υποχρηματοδότηση, το τσάκισμα των κοινωνικών υπηρεσιών και των λαϊκών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα πρότειναν πέραν της 3ωρης στάσης εργασίας, που ήδη είχε αποφασίσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) :

– 24ωρη απεργία στις 5 Δεκέμβρη

– Γενικές Συνελεύσεις από 6 – 10 Δεκέμβρη σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου και εκεί στις Γενικές Συνελεύσεις να κριθεί η μορφή της κλιμάκωσης του αγώνα.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.

Έτσι περιορίστηκαν για δεύτερη φορά σε 3ωρη στάση εργασίας και … βλέπουμε.

Είχαμε καταγγείλει τη στάση αυτή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή μας από την προηγούμενη φορά (20/11/2012) τονίζοντας: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στη φάση αυτή και μπροστά στην απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ένα γενικό και ξερό «όχι στις απολύσεις» και 3ωρη στάση εργασίας δεν είναι η απάντηση. Η ευθύνη όμως γι’ αυτό βαραίνει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ».

Για άλλη μια φορά επαναφέρουμε την καταγγελία μας αυτή. Προειδοποιούμε: Η ΑΔΕΔΥ υπονομεύει την οργάνωση και την κλιμάκωση των αγώνων. Βάζει πλάτες στην κυβέρνηση και τις απολύσεις.

 

2. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ – από την προηγούμενη συνεδρίαση – κατέθεσαν και το εξής σκεπτικό, που επίσης απορρίφθηκε:

Τα μέτρα δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω. Τσακίζουν όλο το λαό, όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Οι απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα δεν αφήνουν απ’ έξω εκπαιδευτικούς και νοσοκομεία. Σήμερα ανακοινώθηκαν ήδη 6.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Οι υπόλοιπες 19.000 μέχρι το 2013 και 150.000 μέχρι το 2015 από πού θα βγουν; Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αφορούν όλο το λαό. Έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαϊκά δικαιώματα.

Οι απολύσεις είναι μόνο ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης και του αστικού κράτους. Ένα κράτος ταξικό, αντιλαϊκό, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, πιο στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ενιαία πάλη τώρα ενάντια στις απολύσεις και ενάντια στο αντιλαϊκό αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Λαϊκό μπλόκο – απειθαρχία

Οργανώνουμε τον αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης. Συνεχίζουμε με απεργίες, με καταλήψεις στις Διευθύνσεις Προσωπικού ώστε να μη δοθεί στην κυβέρνηση οποιαδήποτε ονομαστική ή άλλη κατάσταση, που θα αξιοποιηθεί για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

3. Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσο κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες, «άσπρη μέρα» δεν πρόκειται να δούμε. Δεν θα ματώσουμε για μια καλύτερη διακυβέρνηση και διαχείριση του σάπιου και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος.

— Μονομερής διαγραφή του χρέους.

— Αποδέσμευση από την ΕΕ

— Να περάσει ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ βρίσκεται και η λύση!

Σχολιάστε