My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΜΕ: Η συγκέντρωση 1ης Μάη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, με κεντρικό σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Την ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας και μέλος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, τονίζοντας ότι τα νέα μέτρα που πρόκειται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν τα θέλει μόνο η ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, και ας μην τα ψηφίσουν, σημειώνοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα της ΝΔ που ενώ δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, από την άλλη πιέζει για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι το κράτος έχει συνέχεια, άρα θα εφαρμόσει αυτά τα μέτρα όταν γίνει κυβέρνηση.

Επίσης, σχολίασε και την πρόταση διάφορων δυνάμεων, οι οποίες ισχυρίζονται ότι με την αλλαγή νομίσματος και την έξοδο από την ευρωζώνη μπορούν να λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Εξήγησε, ότι όσο τα μέσα παραγωγής ανήκουν στους καπιταλιστές και το κίνητρο της παραγωγής είναι το κέρδος ο λαός δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα, όποιο νόμισμα και αν έχει. Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή στην ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, ώστε αυτά να γίνουν κοινωνικά και έτσι η παραγωγή να στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τόνισε επίσης ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι σε όφελος και των εργατών και των αφεντικών, και έφερε παραδείγματα από το Κιλκίς με επιχειρήσεις που είναι κερδοφόρες και όμως έχουν μειώσει μισθούς, αξιοποιούν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, περικόπτουν δικαιώματα και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εντατικοποιούν την εργασία, αφήνουν απλήρωτους εργάτες, απολύουν.

Σ’ αυτό το σημείο άσκησε κριτική και σε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν προετοίμασαν στο παραμικρό τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, αλλά γενικά δεν μπαίνουν μπροστά να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων, δεν αναδεικνύουν τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους. Αντίθετα υπερασπίζονται τη γραμμή της κυβέρνησης και της ΕΕ, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους και κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια προς τιμήν των νεκρών του Μάη του 1886 στο Σικάγο και συνολικά προς τιμήν των αγώνων της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

Σχολιάστε