My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

ΠΑΜΕ εναντίον των υπολοίπων

Με αφορμή την πανελλαδική απεργία στον κλάδο της Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, το ΠΑΜΕ εξαπολύει επίθεση στις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις κατηγορώντας τες για απουσία στο Κιλκίς απ` τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

pameΣυγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Κιλκίς, μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου Κιλκίς, το οποίο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, με ανεπαρκή χρηματοδότηση, με τεράστια κενά σε προσωπικό, με προβλήματα στο κτιριακό και στις υπόλοιπες υποδομές, με ελλείψεις σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό κτλ. 

Χαρακτηριστικό, πάντως, της απεργίας της 8ης Ιούνη στο Κιλκίς, ήταν η προκλητική απουσία όλων των υπόλοιπων συνδικαλιστικών δυνάμεων τόσο από το Νοσοκομείο Κιλκίς, όσο και από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Κιλκίς και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας. Σε μια απεργία, όπου είχαν συμφωνήσει όλες οι δυνάμεις σε επίπεδο Ομοσπονδιών, στην πράξη οι ίδιοι οι συνδικαλιστές την υπονόμευσαν. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν βγήκε ούτε μία ανακοίνωση για την προετοιμασία της απεργίας, δεν υπήρχε κάλεσμα για απεργιακή συγκέντρωση από τα πρωτοβάθμια σωματεία, η απεργοσπασία εκλεγμένων και μη συνδικαλιστών ήταν φαινόμενο και αυτής της απεργίας, ενώ ούτε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ μπήκε στον κόπο να συμβάλει στην επιτυχία της απεργίας.

Αποδείχτηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι όλες αυτές οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είτε εμφανίζονται «χρωματισμένες» ως ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ, ΜΕΤΑ, είτε εμφανίζονται ως «αχρωμάτιστες» και «ανεξάρτητες», δεν κουνάνε το μικρό τους δαχτυλάκι για την οργάνωση των εργαζομένων, δεν μπαίνουν μπροστά στην παραμικρή μάχη.

Και μετά αναρωτιούνται οι ίδιοι, γιατί δεν έχουν επιτυχία οι απεργίες, γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος και άλλα παρόμοια. Μα οι ίδιοι αυτοί οι συνδικαλιστικές «σιγοψιθύριζαν» αριστερά και δεξιά τις προηγούμενες μέρες, ότι «η απεργία δεν έχει νόημα γιατί η σχολική χρονιά τελειώνει όπου να ‘ναι» (λες και δεν θα ξαναρχίσει με πολλαπλάσια προβλήματα…), ότι «η απεργία δεν θα έχει επιτυχία» (το είχαν αποφασίσει από τα πριν…), ότι «η μάχη δίνεται στην Αθήνα και όχι κατά τόπους» (άρα εμείς εδώ να σκύψουμε το κεφάλι, να μην κάνουμε τίποτα…), ή ακόμα ότι «δεν αλλάζει τίποτα» (λες και μπήκαν μπροστά να αλλάξουν τα πράγματα και δεν τα κατάφεραν…). Βέβαια, κανένας τους, δεν βγήκε ανοιχτά, δημόσια να εκφράσει τη γνώμη του και τη θέση του.

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σήμερα και γι’ αυτό τους αξίζει ο τίτλος των «κυβερνητικών» συνδικαλιστών, γιατί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βάζουν πλάτη για να προωθηθούν οι κυβερνητικές επιλογές. Γι’ αυτό δεν πρέπει να τολμούν να λένε ότι «δεν κινείται φύλλο» και ότι «ο κόσμος δεν αντιδράει».

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νεολαίοι και οι γυναίκες, έχουν δείξει πολλές φορές, και τα προηγούμενα χρόνια και τους τελευταίους μήνες, τη δύναμή τους. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και σήμερα, ακόμα πιο δυναμικά, παραμερίζοντας αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ».

Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναφέρει και τα εξής:

«Στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της χώρας, χιλιάδες εργαζόμενοι σε υγεία και παιδεία, συνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους διαδήλωσαν και εξέφρασαν αγωνιστικά την αντίθεσή τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία είναι συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι οι ίδιες πολιτικές, πάνω στις ράγες της ΕΕ, όπου κλάδοι όπως αυτοί της υγείας και της παιδείας εμπορευματοποιούνται, η πρόσβαση από τα λαϊκά στρώματα γίνεται όλο και πιο ακριβή και δύσκολη, όπου οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς τους χώρους όχι μόνο δεν αμείβονται ικανοποιητικά, αλλά δουλεύουν σε μεγάλο ποσοστό με ελαστικές μορφές απασχόλησης και με ολιγόμηνες συμβάσεις, όπου τα κενά σε προσωπικό παραμένουν και αυξάνονται με τον καιρό.

Αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των μνημονίων, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης ή της διόγκωσης του κρατικού χρέους, για τα οποία ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη. Αυτά τα μέτρα αποτελούν στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου στην Ελλάδα και στην ΕΕ εδώ και χρόνια, ώστε οι μονοπωλιακοί όμιλοι να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και πιο κερδοφόροι. Πάνω σ’ αυτά τα συντρίμμια σε υγεία – πρόνοια, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, εργασιακά κ.ά. θα οικοδομηθεί η πολυπόθητη (για το κεφάλαιο) ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που για το λαό θα σημαίνει μεγαλύτερη φτώχεια και εκμετάλλευση…. 

Το ΠΑΜΕ και οι Ταξικές Δυνάμεις, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα, κάθε μέρα, σε κάθε τόπο εργασίας και κατοικίας, και θα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για την μαζικοποίηση του κινήματος, για την ανασύνταξή του σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

«Τίποτα δεν αλλάζει αν μένεις θεατής – Όλα ανατρέπονται όταν ξεσηκωθείς»

Σχολιάστε