My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΜΕ για εκλογές των εκπαιδευτικών

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή τις εκλογές στο Σ.Ε.Π.Ε. Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς η ΓΣ και οι Εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων για την 88η ΓΣ της ΔΟΕ.

Σ’ αυτές τις εκλογές συγκροτήθηκε και συμμετέχει για πρώτη φορά το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ με υποψήφιους τους:

             Αγτζίδου Κυριακή (3ο Δημ. Σχ. Κιλκίς / Αναπληρώτρια)

             Ισαακίδης Ηλίας (Δημ. Σχ. Ευκαρπίας)

             Καπανδρίτη Μάρκου Χριστίνα (4ο Δημ. Σχ. Κιλκίς)

Σ’ αυτές τις εκλογές, στο Κιλκίς, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, οι εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής, οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές, οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων μπορούν να εκλέξουν με την ψήφο τα αντιπρόσωπο από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», ώστε να συμβάλλουν συνολικά στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στην ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ.

Γιατί, γι’ αυτά που μας «έκλεψαν», γι’ αυτά που ζούμε και αυτά που ετοιμάζουν και κυρίως για όσα δικαιούμαστε:

             Χρειαζόμαστε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ, όπλο στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόρφωση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, για ζωή με δικαιώματα.

             Δε μας αξίζει ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που υπονομεύει τους αγώνες, αποδέχεται τη μιζέρια του σημερινού σχολείου και τα στενά όρια που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι κυρίαρχες πολιτικές!

Τώρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε ένα βήμα μπροστά!

Αυτό που λένε όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς ότι «αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ, φύλλο δε θα κουνιόταν», «μόνο το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά για να οργανωθούν οι αγώνες», «μόνο το ΠΑΜΕ πήρε πάνω του την αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ», είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να εκφραστεί ως πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κάλπη.

Να γίνει αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, για ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, για την αναζωογόνηση των Συλλόγων μας, για τη διαμόρφωση καλύτερων προϋποθέσεων, ώστε να δυναμώσει η κοινή δράση όλων των εργαζομένων, η συμμαχία για την αντεπίθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Το προηγούμενο διάστημα τα σωματεία, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους συναδέλφους.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαζί με άλλους αγωνιστές εργαζόμενους και εδώ στο Κιλκίς είναι αυτοί που κρατάνε το κίνημα ζωντανό, την ώρα που το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και η ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν να συγκεντρώσουν ούτε 4 εργαζόμενους για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς!

Η ενίσχυση της προσπάθειας που έχουν ξεκινήσει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους Συλλόγους, δίνει απάντηση στο ερώτημα:

«Τι χρειάζεται να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση στην Ομοσπονδία;».

Προϋπόθεση για να αλλάξει η ζωή μας, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των αναγκών μας είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπορούν να ηγηθούν στον αγώνα αυτό!

Το απέδειξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Απέναντι λοιπόν στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, που στήνονται, μια επιλογή έχουμε:

Να καταδικάσουμε με ενιαίο πολιτικό και συνδικαλιστικό κριτήριο την αντιλαϊκή πολιτική παντού!

Στους αγώνες, στα Σωματεία, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, όπου μας δοθεί η ευκαιρία!

Ψηφίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Σχολιάστε