My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΜΕ: Άρνηση από KLEEMANN

Η διοίκηση της KLEEMANN αρνήθηκε συνάντηση  συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους του εργοστασίου, παρά το νόμιμο δικαίωμα των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των αλλεπάλληλων πιέσεων από τη συνδικαλιστική οργάνωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Alumil 1Η άρνηση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ Κιλκίς στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, χθες Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα εργοστάσια ALUMIL και KLEEMANN από αντιπροσωπεία, η οποία αποτελούνταν από εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, συνταξιούχους και συνδικαλιστές του νομού, στην οποία συμμετείχαν, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής & Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ και Κώστας Ηλίου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ.

Και στα δύο εργοστάσια έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον κλάδο του μετάλλου, καθώς και οι συνθήκες ζωής και εργασίας των εργαζομένων.

Στην ALUMIL πραγματοποιήθηκε, επίσης, συζήτηση με τους εργαζόμενους, όπου αναφέρθηκε, από πλευράς του ΠΑΜΕ, η αναγκαιότητα της ανασύνταξης του κινήματος, στόχος ο οποίος περνάει μέσα από την οργάνωση των εργατών, τη δημιουργία και μαζικοποίηση ταξικών σωματείων, μέσα από τον απεγκλωβισμό από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Alumil 2Σημειώθηκε ότι σ’ αυτή την πορεία οι ίδιοι οι εργάτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους, πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους εκμεταλλευτές τους. Ότι η μοίρα τους δεν είναι να χάνουν όλο και περισσότερα και να γίνουν δούλοι του 21ου αιώνα. Η ίδια η πείρα τους από τη λειτουργία, την οργάνωση, την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων δείχνει ότι οι εργάτες είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, άρα είναι και αυτοί που δικαιούνται να τον απολαμβάνουν, είναι αυτοί που δικαιούνται να ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση απαιτείται όχι μόνο να κατακτηθεί η ενότητα της εργατικής τάξης, αλλά και η συμμαχία της με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Όλοι αυτοί αποτελούν τη Λαϊκή Συμμαχία, η οποία έχει αντίπαλο της τα μονοπώλια και τους καπιταλιστές.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να κάνουν το πρώτο βήμα, με τη συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6:00 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σχολιάστε