My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

«Παλιόπουστα, θα πεθάνεις»

niko_agoΤου Niko Ago (protagon.gr)

————————————————————————————————————————————————————————————————Ο Τάσος Σταφυλίδης είναι αρκετά γνωστός στη Σουηδία. Συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής του Αριστερού Κόμματος της Σκανδιναβικής χώρας, ο Έλληνας ομογενής είναι κομμάτι της σουηδικής κοινωνίας. Όπως και αρκετοί άλλοι Έλληνες και Ελληνίδες μετανάστες, πρώτης και δεύτερης γενιάς. Στα 41 του χρόνια, τον Τάσο, πέραν του αναμφισβήτητου ταλέντου, γνωστό τον έχει κάνει και το θάρρος το οποίο έχει επιδείξει στο δημόσιο βίο.

Αυτές τις ημέρες, με την ευκαιρία του Πάσχα των Καθολικών, που ήταν την περασμένη Κυριακή, βρέθηκε στην Αθήνα για διακοπές. Διακοπές που θα του μείνουν αξέχαστες. Όπως κατήγγειλε στα σουηδικά μέσα, την ώρα που περπατούσε προς το σπίτι του, τον πλησίασαν τρεις μαυροντυμένοι τύποι που τον ακολουθούσαν, και του επιτέθηκαν με μανία. Ενώ πίστεψε ότι επρόκειτο για ληστεία, τα πράγματα ήταν αρκετά χειρότερα. Δεν επεδίωξαν να τον ληστέψουν, αλλά να τον τιμωρήσουν. Βρίζοντάς τον «παλιόπουστα, θα πεθάνεις» και άλλα «ανδρικά», τον έριξαν κάτω και, χτυπώντας με κλοτσιές στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα, τον τραυμάτισαν σοβαρά. Τα σημάδια της βίας είναι εμφανή, παντού. Οι φωτογραφίες με το ματωμένο του πρόσωπο σοκάρουν. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η είδηση θα αποτρέψει αρκετούς Σουηδόυς και άλλους βορειοευρωπαίους να επισκεφθούν στο εξής την Αθήνα και την Ελλάδα. Οι… φρουροί της «καθαρής φυλής», έκαναν πάλι το χρέος τους προς την πατρίδα.

Παρ’ όλα αυτά, αν ρωτούσαν τον Τάσο, χωρίς δεύτερη σκέψη θα τους προέτρεπε να ταξιδέψουν και να μη φοβηθούν. Ούτε ο ίδιος είχε κάποιο φόβο όταν ταξίδεψε για Αθήνα. Όπως σπάνια φοβάται κανείς να πάει σπίτι του. Εκτός κι αν αυτό έχει καταληφθεί από εγκληματίες. Μακάρι να τον ακούσουν. Αν και δεν έχω πολλές ελπίδες.

Τα σημάδια στο πρόσωπό του σύντομα δεν θα υπάρχουν και τα εξωτερικά τραύματα θα επουλωθούν. Ο ίδιος είναι αρκετά δυνατός και είναι σίγουρο ότι θα το μετατρέψει το συμβάν σε δύναμη δημιουργίας και σε πάθος για να υπερασπιστεί ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους. Αυτό που θα αργήσει να επουλωθεί, όμως, είναι η εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Ελλάδα. Εικόνα στρεβλή και βίαιη. Εικόνα μιας κοινωνίας ρατσιστικής, ομοφοβικής και ξενόφοβης, που «χορεύει» στο ρυθμό που δίνουν οι ναζί. Εικόνα χώρας που διασκεδάζει με ομοφοβικές διαφημίσεις και η «αντρίλα» ξεχειλίζει από παντού. Αυτές οι πληγές, ναι, θέλουν πολύ χρόνο να επουλωθούν.

Σχολιάστε