My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Υπομνήματα και υποσχέσεις!

lapordas-virvidakisΣυνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, Κυριάκο Βιρβιδάκη, είχε το Σάββατο στο Δημαρχείο Παιονίας, ο δήμαρχος Αθανάσιος Λαπόρδας, με αφορμή την παρουσία του υφυπουργού στην περιοχή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις προς τιμήν της Μάχης του Σκρα, που πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο οικισμό την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λαπόρδας κατέθεσε υπόμνημα για την υλοποίηση τριών σημαντικών αναπτυξιακών για την περιοχή του δήμου έργων:

– Την κατασκευή μεταφοράς πόσιμου ύδατος από τις πηγές του Πάϊκου στον πρώην δήμο Πολυκάστρου, προϋπολογισμού 5.140.000 ευρώ.

– Την κατασκευή δύο φραγμάτων σε περιοχές του Πάϊκου, που έχουν εξαγγελθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ και 11.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

– Την κατασκευή αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων στην περιοχή Πολυκάστρου, προϋπολογισμού περίπου 10.000.000 ευρώ, μαζί με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης που εκτιμάται στις 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δήμο, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι οι εν λόγω προτάσεις “κινούνται στο πλαίσιο των κατευθυντηρίων γραμμών που έχει χαράξει η κυβέρνηση”, και δεσμεύθηκε να τις εξετάσει λεπτομερώς, έχοντας παράλληλα διαρκή συνεργασία με το Δήμο προκειμένου να εξετασθούν τα περιθώρια ένταξης των έργων, ενόψει της κατάθεσης προτάσεων στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή, τον προσεχή Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Γεώργιος Γεωργαντάς, το σύνολο της Δημοτικής Αρχής και η πρώην δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, που επί της θητείας της είχαμε την αδελφοποίηση του Δήμου Αξιούπολης με τον αντίστοιχο των Χανίων, επί θητείας του κ. Βιρβιδάκη ως δημάρχου σ` αυτόν.

Αμέσως μετά ο υφυπουργός συνοδευόμενος από τον δήμαρχο και τους λοιπούς προσκεκλημένους επισκέφθηκε το μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τους αρμόδιους αστυνομικούς και τελωνειακούς παράγοντες για τις ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη πύλη εισόδου στη χώρα μας.

Συμπέρασμα: Από υπομνήματα πάμε καλά, καθώς κι από υποσχέσεις για…λεπτομερή εξέτασή τους. Το θέμα, όμως, είναι αν τα έργα υλοποιηθούν. Εδώ είμαστε και θα δούμε!

 

Σχολιάστε