My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Νέος σύγχρονος βιολογικός

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στην Γουμένισσα για την κατασκευή ενός ακόμα βιολογικού καθαρισμού με την μέθοδο των υδροχαρών φυτών, μετά απ` αυτούς του Ευρωπού (2003) και της Τούμπας (2013) που ήδη λειτουργούν στον δήμο Παιονίας.

Οι βιολογικοί καθαρισμοί αυτού του τύπου ενδείκνυται για χωριά και μικρές πόλεις όπως η Γουμένισσα, είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και έχουν πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με τους συμβατικούς που χρησιμοποιούν χημικά, όπως ο βιολογικός που εξυπηρετεί το Πολύκαστρο και την Αξιούπολη.

Ο βιολογικός της Γουμένισσας εντάχθηκε το 2011 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιονίας στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκε και ανατέθηκε η Οριστική μελέτη του έργου.

Το 2016 υποβλήθηκε η κατασκευή του έργου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όταν ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις και η αγορά των αγροτεμαχίων δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2019.

Στις 21 Οκτωβρίου 2019 υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου μεταξύ του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Χρήστου Καραθόδωρου και του αντιπροέδρου της αναδόχου εταιρείας «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες ΑΕ» Γεωργίου Παπαζήση.

«Με την εγκατάσταση του εργολάβου έκλεισε ένας κύκλος ενεργειών τριών διαφορετικών διοικήσεων και ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου και σπουδαιότερου έργου που έγινε μέχρι τώρα στη Γουμένισσα, το οποίο θα ενισχύσει το brand name των τοπικών προϊόντων που παράγονται στο Πάϊκο και θα βελτιώσει την οικολογία στην ευρύτερη περιοχή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Σχολιάστε