My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Κόντρα ένεκα Μηταράκη

Την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις Μηταράκη κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στο νομό Κιλκίς, εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης.

Από την άλλη, ο προκάτοχός του, Χρήστος Γκουντενούδης, υποστηρίζει σε δική του δήλωση ότι ο κ. Σιωνίδης αποδέχεται την συνέχιση της λειτουργίας της δομής της Νέας Καβάλας.

Οι εν λόγω δηλώσεις έχουν ως εξής:

Ο Κ. Σιωνίδης

Δήλωση δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη αναφορικά με την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στο δημαρχείο του Πολυκάστρου και στην δομή της Νέας Καβάλας:

Ευχαριστούμε τον κ. Μηταράκη για την επίσκεψη του στην πολύπαθη, λόγω Προσφυγικού- Μεταναστευτικού, Παιονία.

Μας έδωσε την ευκαιρία να του παρουσιάσουμε δια ζώσης τα τρέχοντα και τα διαχρονικά προβλήματα που οφείλονται στην Προσφυγική – Μεταναστευτική κρίση και επηρεάζουν άμεσα τον τόπο μας.

Του θέσαμε τα αιτήματα της δημοτικής αρχής και των κατοίκων του δήμου που συντεταγμένα διεκδικούμε το τελευταίο διάστημα και στα οποία σθεναρός συμπαραστάτης, όπως φάνηκε και στην πολύωρη συνάντηση, στέκεται και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς που συνόδευσε τον κ. Μηταράκη.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τον κ. Υπουργό να ανακοινώνει την θετική απόκριση του σε κάποια εξ αυτών όπως την ακύρωση του έργου κατασκευής μονίμων κατοικιών στην Νέα Καβάλα, την αυστηροποίηση της λειτουργίας της δομής (φράχτες τύπου ΝΑΤΟ, κάρτες εισόδου και ωράριο λειτουργίας) , την ελευθέρωση του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας και το κλείσιμο των δύο μικρών δομών που λειτουργούν σε ξενοδοχεία του Πολυκάστρου.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την μείωση του αριθμού προσφύγων – μεταναστών στο δήμο μας και την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας έως το οριστικό κλείσιμο της δομής της Νέας Καβάλας, διότι πιστεύουμε ότι όλες οι περιοχές πρέπει να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί.

Αναμένουμε την βοήθεια των κ. Μηταράκη και κ. Γεωργαντά σε θέματα που δεν εμπίπτουν στις άμεσες αρμοδιότητες τους, όπως η ενίσχυση της αστυνόμευσης των διερχομένων μεταναστών από τον δήμο, η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, η αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας με την αναλογία Ελλήνων μαθητών και μαθητών προσφύγων-μεταναστών.

Αναμένουμε την έναρξη της διαδικασίας των αποζημιώσεων για ιδιώτες και φορείς και την περαιτέρω στήριξη των αιτημάτων μας για την αποκατάσταση των πληγέντων υποδομών μας.

Ο Χρ. Γκουντενούδης

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφθηκε τον Δήμο Παιονίας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μακρά παραμονή λαθραίων μεταναστών και προσφύγων στη δομή της Νέας Καβάλας. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή, είχε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμαρχο Παιονίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όσους κλήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Καβάλας.

Από την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Σιωνίδη που έχει δημοσιευθεί και στον τύπο, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι αποδέχεται την συνέχιση της λειτουργίας της δομής της Νέας Καβάλας με κάποιες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των κατοίκων της τοπικής κοινότητας όπως επίσης και των μεταναστών, τα προβλήματα για την εκπαίδευση τους και άλλα παρελκόμενα ζητήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των λοιπών παρευρισκόμενων παραγόντων θέτοντας και αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης για την καθαριότητα και τις ζημιές που προκλήθηκαν από την παραμονή και διακίνηση των διαμενόντων στην δομή.

Η τοποθέτηση μου ήταν ρητή και κατηγορηματική, όπως άλλωστε αντιμετώπιζα το μεγάλο αυτό πρόβλημα και στο παρελθόν. Να κλείσει η δομή της Νέας Καβάλας διότι ο δήμος μας και οι πολίτες του έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα και έχουν φθάσει στα όρια τους ανησυχώντας για το μέλλον τους και των μέλλον των παιδιών τους.

Η σημερινή διοίκηση τον Σεπτέμβριο του 2019, στο camp της Νέας Καβάλας, παρέλαβε από 4.500 άτομα που ήταν αρχικά ο πληθυσμός όταν είχε δημιουργηθεί το κέντρο, περίπου από 500 άτομα και με δεδηλωμένο στόχο της δικής μας διοίκησης, το πλήρες κλείσιμο αυτού του camp. Κάτι που είχε εκφραστεί και με πλείστες όσες δεσμεύσεις κορυφαίων υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ξαφνικά όμως στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2019, ανακοίνωσε η νυν κυβέρνηση ότι έρχονται περίπου 1.300 άτομα επιπλέον στο camp για τρεις μήνες, χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αντίδραση από τη σημερινή διοίκηση του δήμου. Ως αποτέλεσμα, το camp της Νέας Καβάλας συνεχίζει να υφίσταται με αυξανόμενο αριθμό ατόμων με αποκορύφωμα να δημοσιευτεί ΦΕΚ στις 24/03/2020 θεσμοθετώντας πλέον ως επίσημη δομή φιλοξενίας (μία από τις 28 σε όλη τη χώρα), το camp της Νέας Καβάλας, χωρίς βέβαια να υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από πλευράς δημοτικής αρχής, έστω μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Δήμος Παιονίας έχει πληγεί με ασύμμετρο τρόπο και συνεχίζει να πλήττεται από τις συνεχείς ροές προς το σημείο εξόδου την Ειδομένη, με αποτέλεσμα την υπερσυσσώρευση πληθυσμού με όλα τα συνεπακόλουθα προβλήματα.

Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με επισκέψεις, ευχολόγια και υποσχέσεις.

Αλλά με το εδώ και τώρα κλείσιμο της δομής.

Αυτή ήταν η θέση μας εξαρχής και αυτήν την θέση θα υποστηρίζουμε μέχρι να κλείσει.

Σχολιάστε