My Twitter Feed

5 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος πλέον ο Θεολ. Ζώτος!

*Συγχαρητήριες ανακοινώσεις.

Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας εκλέχτηκε ο Θεολόγος Ζώτος, ο οποίος “σάρωσε” λαμβάνοντας ποσοστό εκλογής 89 και κάνοντας υπερήφανο το Κιλκίς, τη Μακεδονία και όλη την Ελλάδα!

Παρά το τεράστιο ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων που ταξίδεψαν στη Ρώμη από διάφορες χώρες της υφηλίου, ο δικός μας Θεολόγος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας (αμισθί) μέσα στα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας του φορέα.

Κάθε υποψήφιος είχε στη διάθεσή του 30 λεπτά για να παρουσιάσει το έργο που επιτελεί η χώρα του σε θέματα αιμοδοσίας. Ο Έλληνας υποψήφιος κατάφερε να αναδείξει το σημαντικό ρόλο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και των μελών της, σε τρείς διαφορετικές γλώσσες ( Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική).

Για την τετραετία 2023-2027 ο κ. Ζώτος θα εργαστεί εθελοντικά και αμισθί με σκοπό:

* Να προωθήσει τη τακτική, μη αμειβόμενη προσφορά αίματος σε όλες τις χώρες του κόσμου με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς θρησκευτικές, φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις.

* Να εργαστεί για την κάλυψη των αναγκών σε υψηλής ποιότητας αίματος και παραγώγων του (πλάσμα, αιμοπετάλια) σε κάθε χώρα.

* Να συμμετέχει σε όλες τις μελέτες και δραστηριότητες ανά την υφήλιο που σχετίζονται με τις οδηγίες για την ασφάλεια των αιμοληψιών και των μεταγγίσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αμερικής, της Ευρώπης,της Ασίας και της Αφρικής.

Συγχαρητήριες ανακοινώσεις

Του βουλευτή ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρου Παππά:

Η εκλογή του στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκοσμίου Οργανισμού Αιμοδοσίας κάνει όλους τους πολίτες του Κιλκίς υπερήφανους.

Η προσφορά, η ανιδιοτέλεια και η εθελοντική δράση για το υπέρτατο αγαθό, την υγεία θα μας βρίσκει πάντα συνοδοιπόρους.

Η σημαντική αυτή διάκριση ας σταθεί ως αφετηρία για να επαναπροσδιορίσουμε ως κοινωνία την αξία της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη:

Όλη η Ελλάδα, με προεξάρχοντα τον Δήμο Κιλκίς, χαιρετίζει με περηφάνια και με έκδηλη συγκίνηση την κορυφαία διάκριση του Θεολόγου Ζώτου, ως του πρώτου εκλεγέντα Έλληνα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας.

Αφού συγχαρώ θερμά τον Θεολόγο Ζώτο για τον αλτρουισμό και το ανεπίληπτο ήθος του, ευχόμενος πλήρη ευόδωση των ευγενών επιδιώξεων του ανθρωπιστικού φορέα διεθνούς κύρους, τον οποίο εκπροσωπεί επάξια, θα ήθελα τον τον ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς.

Σε ευχαριστούμε Θεολόγε γιατί μας δείχνεις το δρόμο που οδηγεί στην αληθινή αρετή, εργαζόμενος αθόρυβα, με ταπεινότητα και θάρρος για τα ιδανικά σου.

Σ’ ευχαριστούμε που προάγεις την εθελοντική αιμοδοσία ως υπεύθυνη στάση ζωής και αγάπης προς τον συνάνθρωπο και με το προσωπικό σου παράδειγμα αναδεικνύεις τις ιδέες σου, μεταλαμπαδεύοντας με τις ικανότητές σου τις αξίες τους στην κοινωνία.

Σ’ ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε το φως της αξιοσύνης σου να λάμψει στο παγκόσμιο στερέωμα της αιμοδοσίας έχοντας τη βεβαιότητα ότι η υψηλόβαθμη συμμετοχή σου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αιμοδοσίας θα είναι μια επιτυχής κοινωνική αποστολή, πρώτα και κύρια για τον συνάνθρωπό μας.

Τoυ aντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη:

Θερμά συγχαρητήρια στον συντοπίτη μας Θεολόγο Ζώτο, ο οποίος εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας (FIODS).

Η εκλογή του κ. Ζώτου ξεπερνά κατά πολύ τα γεωγραφικά “όρια” του νομού μας, καθώς, είναι η πρώτη φορά στα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας του φορέα, που Έλληνας υποψήφιος εκλέγεται σε αυτή τη θέση. Η εκλογή του κ. Ζώτου, περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στο νομό μας και την Ελλάδα.

Οι αξίες και το ήθος του κ. Ζώτου και το τεράστιο κοινωνικό του έργο το οποίο έχει ως “πυρήνα” την ουσία της αλληλεγγύης, θα αναδειχθούν και στη διάρκεια της νέας αυτής “διαδρομής”.

Είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα του καθήκοντα. Εύχομαι στον κ. Ζώτο υγεία και δύναμη στο σημαντικό έργο που έχει μπροστά του».

Του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Κώστα Κιλτίδη:

Τον Θεολόγο Ζώτο τον γνώρισα να αγωνίζεται για τα προβλήματα στην αιμοδοσία. Ενσάρκωνε με πάθος κάθε προσπάθειά του, χωρίς πρόθεση προβολής και «φιλανθρωπίας».

Είναι άξιος εκπρόσωπος του ελληνικού ανθρωπιστικού ιδεώδους και του Κιλκίς. Η παγκόσμια αναγνώριση του έργου του είναι το επισφράγισμα του βιώματός του.

Σχολιάστε