My Twitter Feed

4 Ιούνιος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πήρε μέτρα ο Δήμος Παιονίας -

Πέμπτη, 4 Ιούνιος, 2020

Διάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ για Αθλητισμό -

Πέμπτη, 4 Ιούνιος, 2020

Έξι σχολεία κλειστά στη Παιονία -

Πέμπτη, 4 Ιούνιος, 2020

Κρούσμα στη Ν. Καβάλα σε έγκυο -

Πέμπτη, 4 Ιούνιος, 2020

Οι επιχειρήσεις που επανέρχονται -

Πέμπτη, 4 Ιούνιος, 2020

Φυλλάδια για τo «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» -

Πέμπτη, 4 Ιούνιος, 2020

Προσωπικές εξομολογήσεις -

Τετάρτη, 3 Ιούνιος, 2020

Καταγγελία για συνθήκες εργασίας -

Τετάρτη, 3 Ιούνιος, 2020

Πήρε μέτρα ο Δήμος Παιονίας

Στις απαραίτητες κινήσεις με αφορμή την ύπαρξη του γνωστού κρούσματος κορονοϊού στη δομή της Νέας Καβάλας, προέβη άμεσα ο Δήμος Παιονίας, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά επαναδιατυπώνει το αίτημα εντατικοποίηση μέτρων προστασίας και τοποθέτηση ΑΤΜ στη δομή, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Από το πρωί σήμερα Πέμπτη ο Δήμος Παιονίας ξεκίνησε πρόγραμμα προληπτικών απολυμάνσεων σε:

· Σχολεία που φοιτούν διαμένοντες στην Νέα Καβάλα.

· ΑΤΜ της πόλης του Πολυκάστρου.

· κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης, στη πόλη του Πολυκάστρου, στον οικισμό Νέας Καβάλας, πλησίον σημείων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και στάθμευσης ποδηλάτων.

Παράλληλα η διοίκηση του δήμου είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τους περαιτέρω ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν στην δομή της Νέας Καβάλας.

Η επιστολή Σιωνίδη σε Χαρδαλιά:

«Κύριε Υφυπουργέ.

Στην ανοιχτή δομή προσφύγων – μεταναστών της Νέας Καβάλας Παιονίας, πέραν των ήδη 750 ατόμων που φιλοξενούνται κατά μέσο όρο σε μόνιμη βάση, τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν 300 περίπου επιπλέον μετανάστες σε παρακείμενες εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν για τον σκοπό αυτό το τελευταίο δίμηνο, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Παιονίας και παραβιάζοντας κατά πολύ το ποσοστό του 1% αναλογικής διασποράς ανά την Ελληνική Επικράτεια των προσωρινά φιλοξενούμενων προσφύγων – μεταναστών.

Εν μέσω των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (μέτρων που στο σύνολό τους τηρούνται από τους πολίτες του Δήμου μας), εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων στη συγκεκριμένη δομή, μέτρων που θα διασφαλίσουν την υγεία των δημοτών μας.

Παρότι τις τελευταίες ημέρες εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι των μετακινούμενων και ελαχιστοποιήθηκαν οι άσκοπες μετακινήσεις στον αστικό ιστό του Πολυκάστρου εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με την χρήση των ΑΤΜ της πόλης.

Για τον λόγο αυτό στις 3 Απριλίου ζητήσαμε με επιστολή, που σας επισυνάπτουμε, από τις τέσσερις τράπεζες που διατηρούν ΑΤΜ στο Πολύκαστρο να τοποθετήσουν (έστω μια εξ’ αυτών) ΑΤΜ στην δομή, ώστε να περιοριστούν και οι μετακινήσεις με αιτιολογία «επίσκεψη σε τράπεζα» που νομίμως πραγματοποιούν οι φιλοξενούμενοι. Επικαλεστήκαμε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την προστασία της υγείας των πελατών – δημοτών. Γνωστοποιήσαμε επίσης το αίτημα μας στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη.

Κύριε Υφυπουργέ ανησυχούμε για το τι θα συμβεί την επόμενη φορά που θα πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς των ωφελούμενων καθώς και για την μεταφορά επιπλέον μεταναστών στην δομή από άλλες περιοχές εν μέσω της πανδημίας.

Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι ο δήμος Παιονίας έχει μέχρι σήμερα καταγράψει μόνο ένα κρούσμα προ 14 ημερών και το οποίο εξελίχθηκε πολύ ομαλά.

Κύριε Υφυπουργέ ευελπιστούμε στην προσωπική σας παρέμβαση – συνδρομή για την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων.»

Σχολιάστε