My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Πήγε (στην Αθήνα), έλαβε “ΘΑ” και απήλθε

gountenoudis-xristosypagat*Ο Χρ. Γκουντενούδης, από κυβερνητικά στελέχη.

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Οι περισσότερες επαφές έγιναν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να προωθηθούν θέματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νομού.

Στη συνεργασία που είχε ο κ. Γκουντενούδης με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο τέθηκαν ζητήματα όπως:

 • Οι ζημιές στο βαμβάκι από το σκουλήκι. Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι ο νομός θα περιληφθεί στη σχετική λίστα του ΕΛΓΑ ώστε οι ζημιές να εξισορροπηθούν από τη συνδεδεμένη ενίσχυση προκειμένου  να καλυφθεί το πλαφόν της παραγωγής (186 κιλά/στρέμμα).
 • Το ζήτημα της αναβάθμισης των Βιομηχανικών Σφαγείων Κιλκίς, η οποία θεωρείται πλέον άκρως απαραίτητη για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε για εξεύρεση λύσης ώστε να απεμπλακεί η χρηματοδότηση.

Με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μ. Κορασίδη συζητήθηκαν τα θέματα:

 • Το θέμα της εξατομίκευσης, για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλισθεί η ενίσχυση για τα έτη 2010-2011 που εκκρεμεί αδικαιολόγητα.
 • Το θέμα της κατοχύρωσης του κάστανου του Παίκου ως προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).
 • Καθώς και τα ερωτήματα – προβλήματα που τέθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη για το νόμο 4061/12 που αφορά θέματα Πολιτικής Γης. Η διαβεβαίωση ήταν ότι θα εξετασθούν και αναλογικά θα δοθούν λύσεις.

Με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο συζητήθηκαν τα θέματα:

 • Η ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου της Αρτζάν για την ομαλή άρδευση 12.300 στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής. Προς το σκοπό αυτό θα δρομολογηθεί η κατασκευή αναβαθμού στον Αξιό μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται ο ταμιευτήρας και το δίκτυο.
 • Για το φράγμα του Μεταξοχωρίου διατυπώθηκε η πρόθεση του Υπουργείου για επιδίωξη συμπερίληψης του έργου σε επόμενη προγραμματική περίοδο.
 • Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά τις νέες αιτήσεις βιοκαλλιεργητών του 2012, ένα θέμα που είχε θίξει ο Αντιπεριφερειάρχης με επιστολή του και για το οποίο δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν οι σχετικές λύσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης είχε επίσης συνεργασία με την ηγεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Τέθηκε το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής των τριών δανείων που έχει συνάψει η Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομαρχία) για την αποπεράτωση του νέου κτιρίου της. Η επιμήκυνση θα έχει διάρκεια 8 έτη με 3ετή περίοδο χάριτος αρχής γενομένης από την 1-1-2013. κατά την περίοδο αυτή θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι με επιτόκιο μειωμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Με την εξέλιξη αυτή, η Περιφερειακή Ενότητα θα εξοικονομεί κονδύλια για την άνετη κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων.

Δελτίο τύπου απ` την Αντιπεριφέρεια 

 

 

Σχόλια
One Response to “Πήγε (στην Αθήνα), έλαβε “ΘΑ” και απήλθε”
 1. Ο/Η OEO λέει:

  Μερικές χαζές ερωτήσεις:
  Γιατί πήγε μέχρι την Αθήνα όταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακό ήταν εδώ ο γραμμ.του Υπ.Αγροτικ….. και (σε άλλη πρόσκληση) ο ίδιος ο κ.Τσαφτσάρης;

  – Πως να τον πάρουν στα σοβαρά και να μην εισπράξει τα “Θα” όταν προηγουμένως έχει συναντηθεί κρυφά με τους ΥΠΕΚΑ/ΙΓΜΕ σχεδιαστές της μεταλλευτικής μας “ανάπτυξης”;

  Επιτέλους ας διαλέξει με ποιο Υπ. θα τα ΄χει καλά!

Σχολιάστε