My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Πάρτε ουσιαστικά μέτρα!

Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Η κυβέρνηση – που το αλληθώρισμά της προς τις πλατείες φαίνεται την εμποδίζει να βλέπει τι γίνεται σε ΜΜΜ, χώρους δουλειάς και εκκλησίες – σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας πασχίζει να κρύβει τις παλινωδίες, τις ανεπάρκειες, τα λάθη της, τις ταξικές της επιλογές (πχ ο τρόπος που άνοιξε ο τουρισμός με προδιαγραφές μεγαλοξενοδόχων, αεροπορικών εταιρειών, εφοπλιστών) οχυρωμένη πίσω από την επικοινωνιακή υπεκφυγή της «ατομικής ευθύνης».

Αλλά: Η λήψη των αναγκαίων μέτρων, εκείνων που θα εμπεδώνουν αίσθημα ασφάλειας στο λαό και θα καθιστούν πειστικό το μήνυμα της τήρησης των υγειονομικών επιστημονικών υποδείξεων, είναι ολοκληρωτικά δική της ευθύνη. Κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Δεν επιτυγχάνεται με «στεγνές», αναποτελεσματικές απαγορεύσεις και μη πειστικές λογικές του τύπου “12.30πμ με 5πμ μην κυκλοφορείτε, αλλά 5πμ με 12.30μμ σαρδελοποιηθείτε σε βαγόνια και λεωφορεία” ή “μην είστε στις ταβέρνες πάνω από 4, αλλά παστωθείτε ανά 30 στις σχολικές αίθουσες”…

Είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη, αντί της “μεταφυσικής” προσμονής που καλλιεργείται στο όνομα των “αντοχών της οικονομίας” ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα θα δράσουν από μόνα τους, η κυβέρνηση – ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή – να δράσει επί της ουσίας.

Που σημαίνει:

  • Διορισμοί γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, εδώ και τώρα.
  • Κατάστρωση κεντρικού κρατικού οργανογράμματος για την ένταξη όλου του ιατρικού κλάδου σε ένα σχέδιο απόκρουσης της πανδημίας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας εδώ και τώρα.
  • Δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ και στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό.
  • Πρόγραμμα μαζικής και δωρεάν διάθεσης τεστ για όλο τον πληθυσμό για την όσο πιο γρήγορη γίνεται «χαρτογράφηση» της διασποράς του ιού.
  • Ειδική μέριμνα για ελέγχους σε ευαίσθητους χώρους όπως οι οίκοι ευγηρίας.
  • Και πάνω από όλα: Μέτρα ΤΩΡΑ για περισσότερα και ταχύτερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την αποσυμφόρηση του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες, την τήρηση με αυστηρότητα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, με στήριξη των εργαζόμενων και των βιοπαλαιστών που οδηγούνται σε αναστολή της ύπαρξής τους!

Τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την επιθετική διασπορά του ιού, τίποτα δεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των θανατηφόρων επιπτώσεών του, αν η κυβέρνηση που μοιράζει λεφτά σε καναλάρχες, κλινικάρχες, εργολάβους και νομοθετεί αντιλαικά εκτρώματα υπέρ τραπεζιτών και κεφαλαιοκρατών, δεν πάψει πια να κωφεύει και δεν διαθέσει τους επιβεβλημένους πόρους ειδικά σε ό,τι αφορά τους τρεις τελευταίους τομείς (ΜΜΜ, σχολεία, εργασιακοί χώροι), που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης και αν δεν εξοπλίσει και στελεχώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Άρθρο στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ

Σχολιάστε